Wendbare rijplatentrailer van Vogelzang

D-TEC trailers Benelux leverde onlangs een wendbare trailer af voor het leggen van rijplaten aan Schot uit Alkmaar, die zulke rijplaten verhuurt.

Schot staat bekend om de verhuur van kranen voor de bouwsector. Het bedrijf telt tien vestigingen verspreid over Nederland met Alkmaar als hoofdvestiging. Bij D-TEC trailers Benelux bestelde het bedrijf een korte Vogelzang trailer waar toch dertig ton lading op mag. “Op deze trailer hebben we Bulthuis-besturing gebouwd”, zegt Goos Bruining van D-TEC. “Kenmerk hiervan is dat de eerste as via een stuurboom vanaf de koppelschotel de as aanstuurt. Via kabels wordt dan ook de derde as aangestuurd.” De trailer heefteen laadlengte van 9,05 meter en mag dertig ton laden.  “Met een enkelas trekker voorzien van een verzwaarde vooras kun je hiermee op 50 ton combinatiegewicht rijden. Technisch hou je dan nog over.” 

Om het leggen van rijplaten zo veilig mogelijk te kunnen laten verlopen, kan de chauffeur de vrachtauto ook vanuit de cabine van de laadkraan bedienen. “Van daaruit heeft hij het beste overzicht over zijn werk en kan de gehele combinatie stapvoets verplaatst worden. Dat scheelt veel tijd en in- en uitstappen”, aldus Bruining. De laadkraan is geleverd door Been hydrauliek. Dit bedrijf monteerde de kraan op de trailer en verzorgde de hydrauliek voor de trekker. 

DEEL HET