Wabco verder in stroomlijning met overname in USA

Nadat Wabco in 2012 het Nederlandse Ephicas overnam wordt nu ook het Amerikaanse Laydon Composits Ltd overgenomen. Daarmee zet Wabco verder in op het stroomlijnen van vrachtwagencombinaties.

Laydon Composits Limited, kortweg LCL genaamd is gespecialiseerd in het stroomlijnen van de Amerikaanse long-distance combinaties. Stroomlijnen is momentee erg populair in de USA en LCL heeft hier meer dan dertig jaar ervaring in.

De ontwikkelingen zijn soortgelijk aan die van het Europese Ephicas, alleen biedt de Amerikaanse wetgeving veel meer mogelijkheden. De ruime lengteregels bieden alle mogelijkheden voor een gestroomlijnde trekker met een neus en riante vleugels achter de opleggers. Door de extra lengte van de opleggers met ruim 15 meter is ook het effect groter.

Met deze overname bouwt Wabco zijn sterke wereldwijde aanwezigheid verder uit en heeft het bedrijf meer mogelijkheden voor het verder optimaliseren van vrachtwagencombinaties. De uitdagingen van een verdere verlaging van CO2 uitstoot maken aerodynamica steeds belangrijker in de toekomst. Bekende producten van LCL zijn de inklapbare side-wings voor trailers en voorzieningen aan de achterzijde en optimalisatie aan de trekkers.

DEEL HET