Volvo combinaties met RAF aanhanger voor Land Transport

Rondaan Carrosserie & Wagenbouw BV uit het Friese Berlikum bouwt voor Land Transport uit Harkema twee combinaties op basis van Volvo trucks en R.A.F. aanhangwagens. 

De Volvo FH bakwagens worden voorzien van Palfinger PK5302 autolaadkranen die aan de achterzijde van het chassis gemonteerd zijn. Daardoor zijn zowel de motorwagen als de aanhangwagen bereikbaar zonder af te koppelen. De door Nijwa Groningen geleverde Volvo trucks zijn voorzien van een standaard slaapcabine die volledig in Land Harkema stijl werd opgebouwd en gespoten. De opbouw is bijzonder laag en er is veel aandacht besteed aan ladingzekering. Zo zijn er RVS kisten met schuiflades voor het opbergen van alle ladingzekering materialen aan weerszijden. Verder zijn er extra rijen met rongpotten en sjorogen aangebracht in de laadvloer. 

De twee assige R.A.F. aanhangwagen werd ook door Rondaan gebouwd en deze heeft een vloerhoogte van slechts 92 centimeter. De combinatie wordt door Land Transport met name ingezet voor het transport van prefab- bouwelementen, maar door de twistlocks op de aanhangwagen is deze combinatie multifunctioneel inzetbaar. 

De eerste combinatie van het nieuwe tweetal werd inmiddels afgeleverd, aan de tweede wordt nog gewerkt.

DEEL HET