Vogelzang aanhangwagens voor Eemtrans Baarn

Eemtrans Baarn heeft drie assige twee Vogelzang schamel aanhangwagens in bedrijf genomen. De aanhangwagens zijn extra laag uitgevoerd en vormen volgens Hendrik-Jan Dorrestijn van Eemstrans de optimale balans tussen eigen gewicht en een solide bouwwijze.

De aanhangwagens worden ingezet voor het transport van hout en plaatmateriaal. “Wij rijden hout voor zagerijen en handelaren, al dan niet via onze op- en overslagloodsen in Baarn”, vertelt Hendrik-Jan Dorrestijn, tweede generatie in het familiebedrijf. “Het komt zeer regelmatig voor dat we drie houtlengtes achter elkaar moeten laden. Vandaar dat, ter compensatie op de totale lengte, onze motorwagens aan de korte kant zijn. Tevens hebben ze een laag chassis, zodat we een laadbak met 2,95 meter insteekhoogte kwijt kunnen. Vandaar dat de aanhangwagens extra lang zijn uitgevoerd.''

Dankzij de montage van 245/70r19,5 banden met wielen kon de laadvloerhoogte beperkt blijven tot 1050 mm. De laadlengte van de aanhangwagens bedraagt inwendig 9,67 meter. De inwendige hoogte bedraagt 295 cm. De Vogelzang aanhangwagens zijn voorzien van tien tons SAF assen. Hout is namelijk zwaar en de combinaties worden volledig uitgenut. Licht bouwen was dan ook een item om zoveel mogelijk lading mee te kunnen nemen, maar dan wel zodanig dat de degelijkheid daar niet onder te lijden had. Een balans die VB Trailerbouw perfect wist te vinden.

De opbouw van zowel de motorwagens als de aanhangwagens werd uitgevoerd door Van de Weijder Carrosseriebouw in Lunteren. Als motorwagen koos Eemtrans voor het topmodel van Volvo Trucks, de FH16 met 750 pk.

DEEL HET

Meer over...