Vlakke Pacton drie-asser voor Van Liere

"Bij drie trailerfabrikanten vroeg ik offerte aan. Pacton Trailers reageerde meteen, als eerste, en de vertegenwoordiger wilde bij me thuis komen om de specificaties door te nemen.", vertelt Marco van Liere uit Kloetinge. Met zijn Van Liere Transport werkt hij sinds kort met een nieuwe Pacton drie-assige, open oplegger.

Marco van Liere (48) werkt sinds enige tijd met de nieuwe Pacton-oplegger en naar volle tevredenheid. "Het werkt gemakkelijker, sneller én veiliger." Van Liere zet de trailer in voor het transport van staalplaten, die hij voor een Belgische staalhandel naar afnemers in Nederland en België vervoert. "Ik wilde het nu eens een keer echt goed doen", zegt Van Liere over de nieuwe aanwinst. "Met bijvoorbeeld een serie slim geplaatste rongpotten en speciale bindogen aan de zijkanten, voor het flexibel fixeren van de lading. Dat werkt niet alleen gemakkelijker en veiliger, alles is nu ook gecertificeerd. Daar wordt tegenwoordig scherp op gecontroleerd. Ik heb onderhand meer certificaten bij me dan rongen", zegt Van Liere lachend.

Goed voor de dag

Van Liere Transport gaat als familiebedrijf drie generaties terug. In 1926 ging de transportonderneming van start. Toen nog met paard en wagen. Marco werkte de eerste jaren samen met vader Ko in het bedrijf. De laatste zeven jaar bestuurde hij de onderneming alleen. Van Liere werkt met een DAF Super Space Cab met 460 pk en Euro 5 motor. "Die kan zeker nog een paar jaar mee, ik ben erg zuinig op mijn materieel. In combinatie met de Pacton-oplegger ben ik de komende jaren prima voorzien."

De nieuwe oplegger van Van Liere heeft drie starre assen met trommelremmen. Per as is er een technisch draagvermogen van 9.000 kg en de voorste en de achterste as zijn liftbaar. De maatwerk uitvoering voor Van Liere omvat verder een palletkist, een achteruitrijcamera en zijafscherming. Ook uiterlijk is de oplegger fraai uitgevoerd, in de de blauwe huisstijl van het bedrijf. "Het uiterlijk is zeker niet onbelangrijk, zeker als je 20 jaar vooruit moet met een oplegger. Ik kom graag goed voor de dag." Het werk in het staaltransport bevalt prima. "Ik heb een goede opdrachtgever en als kleine, maar professionele, transportondernemer kan ik hen flexibel van dienst zijn. Dat is mijn kracht."

Pacton is één van de merken die te zien is tijdens de MobiliteitsRAI!

 

 

DEEL HET

Meer over...