Vijf Kraker trailers met koelmotor voor Beltransways

Kraker Trailers heeft  vijf CF-ISO’s geleverd aan het Wit-Russische bedrijf Beltransways. De Zeeuwse fabrikant spreekt van een succesvol en intensief traject. 

Export manager Rico Koops van Kraker Trailers trok de kar van dit CF-ISO-project, dat een aantal maanden in beslag heeft genomen. “Er waren verschillende partijen bij betrokken. Niet alleen Beltransways, maar ook de leverancier van de koelmotoren. Beltransways had een uitgesproken voorkeur voor het type koelmotor dat moest worden gemonteerd en dus zijn we met die producent aan tafel gaan zitten.” De CF-ISO’s worden getrokken door vijf nieuwe Scania’s, die eerder door de chauffeurs van Beltransways waren afgehaald bij de Scania-fabriek in Zwolle.

Wanden, deuren en kopschot geïsoleerd

De vijf koeltrailers van Beltransways hebben geïsoleerde wanden en deuren en een geïsoleerd kopschot. Dit maakt de trailers geschikt voor geconditioneerd vervoer, niet voor bevroren producten. Ook is dit type geschikt voor vorstgevoelige producten en lading die kan aanvriezen in landen waar de temperatuur flink kan dalen.

Kraker levert, onder de naam CF-ISO Full, ook een versie waarbij tevens de vloer is geïsoleerd en waarmee wel bevroren producten worden vervoerd. De CF-ISO Full wordt geleverd met een FNA-koelcertificaat (0,50 W/m2). De CF-ISO en CF-ISO Full zijn net zoals alle andere Kraker-schuifvloertrailers flexibel inzetbaar en naast het koeltransport geschikt voor transport van andere goederen.

Typegoedkeuring

Een horde die genomen moet worden bij levering in landen die niet tot de Europese Unie behoren is het verkrijgen van de typegoedkeuring. Kraker Trailers heeft voor vrijwel alle types deze goedkeuring waardoor het traject om de voertuigen op kenteken te krijgen soepel verliep.

Beltransways

Beltransways is met een kleine 150 combinaties een bedrijf van formaat en rijdt vanuit Rusland, Wit-Rusland en Kazachstan naar diverse Europese landen, waaronder Nederland, Duitsland en Zwitserland en vice versa. Met de aankoop van de vijf geïsoleerde Kraker-schuifvloertrailers heeft Beltransways een grote stap gedaan in efficiency en multifunctionaliteit. 

DEEL HET