'Verkoop Kraker-schuifvloertrailers stijgende'

Ondanks de wat sombere berichten uit de markt, over een daling in het aantal trailerverkopen op Europees niveau, rapporteert Kraker Trailers vooralsnog dat er bij de Axelse fabrikant volop trailers worden verkocht en geproduceerd. De verregaande automatisering van het productieproces en de activiteiten van het verkoopteam liggen hier volgens het bedrijf aan ten grondslag.

K-Force

"Kraker Trailers onderstreepte het innovatieve karakter in 2016 met de introductie van de K-Force, een trailer waarbij zwaarbelaste lasnaden zijn vervangen door solide bobtailverbindingen. Het veroorzaakte volgens het bedrijf een schokgolf in de transportsector, want het was nog niet eerder voorgekomen dat een trailerfabrikant voor schroefverbindingen koos. Een ophef die CEO Jan de Kraker niet begreep, want in de productie van trucks en vliegtuigen is het gebruik van bouten de geldende standaard", aldus het bedrijf.

"Ruim drie jaar na de introductie is de K-Force die nieuwe standaard geworden", aldus Kraker. "Deze lichtgewicht schuifvloertrailer heeft zich in de praktijk meer dan bewezen. Inmiddels is er ook voortgeborduurd op het K-Force-concept en zijn er onder andere een K-Force HD, met gelast chassis, en een K-Force HD Agrar, die korter en speciaal ontwikkeld is voor de agrarische sector".

Op de komende beurzen in België en Duitsland zegt Kraker Trailers een K-Force HD Agrar met bagging unit te zullen showen. Met deze unit wordt veevoer automatisch in rollen geperst en verpakt in folie.

Maatwerk

Het toont ook meteen de sterkte van Kraker aan: de Masters in Moving Floor Trailers is in staat om een grotendeels gestandaardiseerd product door middel van opties naadloos te laten aansluiten bij de wensen van de klant.

Verkoop Nederland en België

Het verkoopapparaat van Kraker maakt volgens het bedrijf in Nederland en België grote sprongen. Beide landen worden volledig gedekt door enerzijds verkooporganisatie MFTC en anderzijds de Kraker-verkopers John Hesselink en Jan Platteau.

MFTC, dat begin 2018 deels overging in handen van Asse Bruinenberg, heeft de verkoopactiviteiten naar een hoger plan getild. Nieuwe verkopers zijn aangenomen, het servicenetwerk is verder uitgebreid.

Verkoop in overig Europa

Ook in andere Europese landen is Kraker Trailers naar eigen zeggen goed vertegenwoordigd met verkooporganisaties. "In Polen is er een zeer actieve partner die veel voertuigen verkoopt en ook in Engeland begint de nieuwe verkoopstructuur vorm te krijgen."

Overige continenten

Verder wordt er door exportmanager Rico Koops veel gepionierd in overige continenten, dus buiten Europa, zegt het bedrijf. "Met de K-Force heeft Kraker Trailers een concept ontwikkeld wat eindeloos veel mogelijkheden biedt voor transporteurs over de hele wereld. Overtuigd van de kracht en kwaliteit van het product is Kraker Trailers één van de weinige fabrikanten die garantie tot een termijn van vijf jaar biedt op lak en constructie."

DEEL HET