“Veevoer verpakken we meteen tijdens het lossen”

Dit is hun eerste schuifvloertrailer, maar Fourage De Clercq pakt het meteen goed aan. Ze kozen een Kraker K-Force Agri met bagging unit, omdat ze de mogelijkheden zien die dat voertuig biedt. “Er zijn steeds meer klanten die willen dat je voeders meteen verpakt bij het lossen en maar weinig transporteurs die dat aanbieden. En de unit kan er ook af, zodat de trailer inzetbaar is voor andere producten.”

Zo vat Raf De Clercq, die samen met zijn broer en zus de derde generatie in dit familiebedrijf vormt, de keuze voor de K-Force met bagging unit samen. In diezelfde zin wordt ook meteen één van de belangrijkste kenmerken van een Kraker duidelijk: de multifunctionaliteit.

“Er staan al direct ritten gepland voor deze trailer, hij kan meteen aan het werk” vertelt Raf, die samen met twee van zijn kinderen in Axel was. Uit het enthousiasme van de twee tieners bleek dat het bedrijf niet hoeft te vrezen voor gebrek aan opvolging: ze staan nu bij wijze van spreken al te trappelen.

Het contact met Kraker Trailers werd gelegd op een Belgische landbouwbeurs. Kraker toonde daar een trailer met zo’n unit en het was daar dat de interesse van De Clercq werd gewekt. Kraker-verkoper Jan Platteau nam alle tijd om een en ander uit te leggen en zo werd uiteindelijk de koop gesloten.

Breed inzetbaar

Met de bagging unit is De Clercq een voorloper in zijn regio. Er zijn weinig andere bedrijven die een dergelijke unit hebben. Kraker Trailers introduceerde tien jaar geleden als eerste trailerbouwer de bagging unit. Deze innovatie paste precies bij het karakter van Kraker, waar altijd wordt gezocht naar manieren om schuifvloertrailers zo breed en rendabel mogelijk in te zetten. Voor de landbouwsector is de bagging unit een uitkomst: lading wordt snel en schoon gelost en verpakt, met een minimum aan productverlies. Door de luchtdichte verpakking blijft de kwaliteit van het voer optimaal. De lading wordt tijdens het lossen tot een gelijkmatige en in plastic verpakte rol geperst. De chauffeur speelt een grote rol in dit proces, want hij moet met een zogeheten asfaltrem het lossen doseren. De truck moet een dubbele pomp hebben om het hydraulische systeem van de unit aan te sturen.

De K-Force Agri met bagging unit is korter dan een standaard K-Force. Als de standaardlengte wordt gehandhaafd, wordt de maximale lengte overschreden. Daarom wordt bij de bagging unit de combinatie met de K-Force Agri gemaakt, omdat die in verschillende lengtes leverbaar is. Daarnaast is een kortere trailer beter wendbaar op vaak krappe boerenerven.

Alle Kraker-schuifvloertrailers worden geleverd met een unieke 5-jarige garantie op lak en constructie, zo ook deze K-Force Agri met bagging unit.

DEEL HET