Van Eck wil Super Eco Combi reanimeren

Tijdens een persbijeenkomst ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan kondigde Van Eck Trailers aan dat  het met diverse partijen, waaronder Rijkswaterstaat, in gespreek gaat om het Super Eco Combi project een nieuwe kans te geven.

Volgens ingenieur Ton Bertens, die bij Van Eck de leiding heeft over onderzoek en ontwikkeling van nieuwe trailers, is het besluit om de proef af te kappen voorbarig geweest. “Wij hebben voldoende techniek in huis om een combinatie bestaande uit twee trailers veilig over Nederlandse wegen te kunnen laten rijden.” Bertens gaat het gesprek niet alleen aan. Hij zegt nauw samen te werken met de Duitse trailergigant Schmitz Cargobull, en met Pacton. Bertens verwacht met name het verschil te kunnen maken wanneer er met meer gestuurde assen wordt gewerkt. “Dat kan aan de achterste trailer zijn, of aan de dolly. Allemaal techniek die zij zo in huis hebben en die wat ons betreft de kans verdient om eens serieus te gaan testen.”

CO2-reductie 

Bertens wijst erop, dat met toelating van Super Eco Comni’s op onze wegen er flink op CO2-uitstoot en brandstofkosten bespaard kan worden. Bovendien is het een remedie tegen het grote chauffeurstekort”, aldus Bertens. Tijdens de sessie liet Bertens een andere oplossing zien: de evol-elektrische, autonome dolly. Daarmee wil Bertens de aandrijving van SEC’s stabieler maken. Ook kan daarmee de achterste trailer autonoom aan het tweede dock worden gezet, Vanzelfsprekend is dit nu nog toekomstmuziek, maar grote logistieke dienstverleners zijn geïnteresseerd in deze technologie.  Uiteraard wil Bertens de mogelijkheden van de elektrische dolly onderzoeken in de SEC. 

DEEL HET

Meer over...