Van Eck presenteert lichtgewicht dubbeldekker

Van Eck heeft tijdens Transport Logistics een lichtgewicht dubbeldeks oplegger gepresenteerd. Als één van de eerste ontwikkelaars van de Dubbeldek Opleggers zijn de Eckstreme Series Twindeck voertuigen van Van Eck de benchmark voor de industrie.

Van Eck R&D heeft de Van Eck Dubbeldek Opleggers constructie vernieuwd om het gewicht te reduceren en presenteert nu een gewichtsvoordeel van 450kg zonder nadeel te doen aan de robuustheid en levensduur van het voertuig. Met het verbeterde wielkastbovenframe-, zwanenhalssectie- en achterste chassisontwerpen, verhoogt de Next Generation Van Eck Dubbeldek Opleggers met plywood panelen, de beladingsgraad, die al 60% meer is dan standaard boxvoertuigen.

Met de slogan "This is not a trailer, This is 2.578 trees per year" is Van Eck Dubbeldek Oplegger de beste oplossing die vandaag de dag beschikbaar is om aan de CO2-uitstootdoelstellingen te voldoen. Om transportbedrijven, die duurzaamheid als hoogste prioriteit op hun agenda hebben staan, op een eenvoudige manier te demonstreren, heeft Van Eck een TCO-calculator ontwikkeld die een voorlopige kosten- en CO2-besparing voor henzelf presenteert. Ontwikkeld in samenwerking met Simon Kutcher, het toonaangevende adviesbureau, en beschikbaar op haar website, houdt de TCO-calculator rekening met brandstofverbruik en emissieparameters om de beschikbare milieuvoordelen van de voertuigen aan te tonen.

De parameters in de TCO calculator zijn een verkleinde set van wat het deskundige R&D team gebruikt om de best mogelijke oplossing te vinden voor transportbedrijven en de milieuproblemen. Tijdens Transport Logistics 2023 moedigde Van Eck transportbedrijven sterk aan om de TCOcalculator uit te proberen en samen met team Van Eck verder te plannen om gezamenlijk onze gemeenschappelijke milieudoelstellingen aan te pakken. De volgende generatie Dubbeldek Opleggers biedt een verbeterde bodemvrijheid Dankzij het door Van Eck gepatenteerde nieuwe ontwerp van de buitenprofielen wordt de bodemvrijheid van het voertuig tot 50 mm verbeterd.

Bovendien kan door de gepatenteerde boutconstructie het buitenste vloerframe eenvoudiger worden vervangen. Hoewel het nieuwe ontwerp een hogere onderhoudsvriendelijkheid mogelijk maakt, zorgt de verbeterde bodemvrijheid ervoor dat het onderliggende voertuig beschermd wordt tegen schade op de weg, door stenen of onverharde wegen

DEEL HET

Meer over...