Van Eck ontwikkelt rekentool voor Twindeck of standaard trailer

Trailerfabrikant Van Eck heeft een rekentool ontwikkeld waarmee vervoerders kunnen uitrekenen of ze met een Twindeck-trailer op termijn goedkoper uit zijn dan met een standaard trailer, doordat ze meer kunnen meenemen.

Mogelijke nieuwe klanten van Van Eck kunnen zelf uitrekenen of het een haalbare kaart is om met een Twindeck-trailer van het mek te gaan rijden, die duurder is in aanschaf. Maar wanneer deze trailer steeds volgeladen ingezet kan worden, spaart een Twindeck trailer ritten uit ten opzichte van een standaard 13,60 meter trailer met één laadvloer.

Twee laadvloeren

Het kenmerk van de Twindeck trailer is dat deze twee laadvloeren heeft, met een maximale laadhoogte van 1,80 meter. Volgens Van Eck biedt een dubbeldeks trailer tot zestig procent meer laadvolume. Afhankelijk van het soort lading kan die extra ruimte volledig benut worden. In het geval van rolcontainers kan een Twindeck trailer tot 89 rolcontainers vervoeren. De win Deck kan ook 54 pallets meenemen, tegenover een standaard trailer 33. Hierdoor ontstaat volgens Van Eck een besparing op CO2-uitstoot van 40%.

Ritten uitsparen

Zou een transporteur twee Twin Deck trailers kunnen inzetten, dan spaart dat een rit met een standaard trailer uit, aldus Van Eck, een sommetje dat we ook kennen van de LZV.

DEEL HET

Meer over...