Van Eck levert 15 dubbeldeks trailers in Zwitserland

Van Eck Trailers heeft een leuke order in Zwitserland gescoord. Het gaat om twee samenwerkende bedrijven die al lange tijd ervaring hebben met dubbeldekstrailers uit Nederland.

Een van de eerste belangstellenden voor de Van Eck Eckstreme dubbeldekstrailer was Daniel Dreier, mede-eigenaar en bestuurslid van Dreier AG. Het transport- en logistiekbedrijf is actief op verschillende locaties in Europa en Noord-Afrika met meer dan 600 werknemers, 290 vrachtwagens en 750 wissellaadbakken.  Daniel Dreier voerde de eerste gesprekken op de IAA  van 2004, waar Van Eck de nieuwe Eckstreme presenteerde. Toen Dreier het concept aan zijn klant Swiss Post liet zien, was die al snel overtuigd door de 30 procent minder CO2-uitstoot. Het eerste testvoertuig werd in 2006 gevolgd door de ingebruikname van de dubbeldeksvloot van 11 stuks, die vier jaar later uitgroeide tot 21 trailers. Dreier heeft momenteel 30 Eckstreme van Van Eck in gebruik. Voor Swiss Post worden volledige ladingen vervoerd tussen de drie grote pakketcentra van het bedrijf.

Verstelbare tussenvloer

Alle dubbeldekkers zijn identiek uitgerust, met een in hoogte verstelbare tussenvloer, een hefplatform en een Van Eck rollenbaan voor de pallets eronder. Hierdoor kunnen de laadtijden volgens Van Eck weer aanzienlijk worden verkort. Er worden echter hoofdzakelijk containers geladen, of niet-gekoelde levensmiddelen. Dreier: "Gemiddeld legt elke dubbeldekker 150.000 km per jaar af in tweeploegendienst. We houden ze zeker tien jaar in zwaar gebruik." Op initiatief van Dreier (in samenwerking met Hugelshofer en Swiss Post) werden in nauwe samenwerking met de fabrikant vele beproefde oplossingen gevonden, die zich in zwaar continu bedrijf hebben bewezen. Zo vertrouwt Daniel Dreier op de die over een lengte van 13,6 meter volledig kan worden opgetild: "Hierdoor gaat het direct lossen weer veel sneller." Hij waardeert volgens Van Eck ook het eigen, stabiele hefplatform van Van Eck. Als bijkomend pluspunt ziet hij de geringe schadegevoeligheid door de luchtgeveerde onafhankelijke wielophangingen. Het onderhoud wordt uitgevoerd door de eigen werkplaats van Dreier, waarvan het personeel in Nederland is opgeleid bij Van Eck en bij Tridec, de fabrikant van de wielkasten. Voor de chauffeurs wordt ook een speciale opleiding in eendaagse cursussen georganiseerd. De rijstijl is niet fundamenteel anders, maar door de geringere bodemvrijheid is het belangrijk om op oneffenheden in de weg te letten en dan de luchtvering gericht omhoog te zetten.

In het komende jaar zullen de twee Zwitserse partnerbedrijven Dreier AG en Hugelshofer AG in totaal 15 opleggers van Van Eck kopen als vervangingsinvestering en zo hun duurzaamheid

DEEL HET

Meer over...