Van der Peet levert bijzondere nieuwe trailer aan Duitse klant

Helma Kartoffelvertrieb uit het Duitse Sittensen vroeg Van der Peet na te denken over een speciale oplegger voor het transport van aardappelkisten.

Helma Kartoffelvertrieb verpakt aardappelen voor de retail. De aardappelen gaan na het rooien direct vanaf het land naar de locatie waar ze worden verpakt. Daarvoor gebruikt Helma Kartoffelvertrieb onder andere twintig bandlossers van Van der Peet. Een deel van de aardappelen wordt dicht bij het bedrijf geteeld en daarom op land in kisten geladen. En ook deze kisten moeten naar de verpakkingslocatie.

Aardappelkisten 

Een mooie opdracht voor het ontwerpteam van Van der Peet! Belangrijke voorwaarde van Helma Kartoffelvertrieb was dat de kisten snel geladen en gelost kunnen worden. Het rooien gaat immers door en ook de verpakkers zitten niet stil. Van der Peet ontwierp daarop een oplegger voor vijf kisten van 259 x 240 centimeter. Dat transport moet uiteraard wel veilig gebeuren, dus is het zaak dat de kisten goed geborgd zijn tijdens het rijden. Ook daarvoor had Van der Peet een maatwerkoplossing.

Scharnierbare borgstrippen

De kisten worden met een heftruck geplaatst tussen twee strips van 25 cm hoog. In de zijrichting zijn de kisten daardoor altijd voldoende geborgd. Om ruimte te creëren voor de heftrucklepels, zijn de strips op een aantal plaatsen onderbroken. De kisten staan daardoor altijd op dezelfde plek. In de vloer bracht Van der Peet vervolgens scharnierbare borgstrippen aan om de kisten vast te zetten. Deze borgstrippen kan de chauffeur vanaf één centraal punt bedienen. Zo kan hij de oplegger supersnel laden en de kisten borgen. Dat kan overigens aan beide kanten van de oplegger.

DEEL HET