Van der Most kiest voor D-TEC containerchassis

De Rotterdamse containervervoerder Van der Most heeft in totaal 10 nieuwe D-TEC  Portmaster chassis besteld voor aflevering in 2019.

Het gaat om 3-assige container trailers met alleen een uitschuifbare achterkant. Het middenstuk is niet schuifbaar, zoals bij een Flexitrailer. De reden waarom er nu gekozen is voor Portmasters is voornamelijk een stukje gebruiksgemak voor de chauffeur. Binnen de firma is het trailerpark inmiddels op zodanige grootte, dat dit ook voor de flexibiliteit en planning geen issues geeft. Het enige verschil met een Flexitrailer is dat er geen 45FT container mee gereden kan worden. Daar zijn dan weer meer dan voldoende andere trailers voor, aldus Van der Most. De overige opties,    1* 40FT, 1*20FT en 2*20FT kunnen ook gewoon met deze nieuwe Portmasters vervoerd worden. 

Deze Portmasters worden ingezet in het algemene werk, deepsea containervervoer van en naar de havens van voornamelijk Rotterdam (bijkomend Antwerpen) en dit voornamelijk in de Benelux met enkele uitschieters door geheel Europa.

De vloot van Van der Most bevat 120 vrachtwagens en 150 containeropleggers. Met charters erbij zijn er dagelijks tegen de 150 auto's op de weg die rijden voor Van der Most.

Allee trailers zijn container opleggers of hiervoor ingericht, LZV's, combitrailers, flexitrailers, nu portmasters erbij, kieptrailers en enkele diepladers voor speciaal/buitenmaats transport van containers.

DEEL HET