Van den Bosch Transporten en Toscon intensiveren samenwerking

Logistiek dienstverlener Van den Bosch Transporten en Toscon, onderdeel van TIP Trailer Service Centers, hebben hun bestaande samenwerking op het gebied van onderhoud en reparatie verder uitgebreid op de Europese markt. Van den Bosch brengt een deel van het onderhoud van de vloot van voornamelijk containerchassis onder bij het netwerk van Toscon in de Benelux en TIP-werkplaatsen in Duitsland en in Oostenrijk.

“Onze intermodale transportactiviteiten concentreren zich voor het overgrote deel op Europa”, vertelt Emiel van Haren, Director Operations bij Van den Bosch Transporten. “Gezien de sterke groei van onze Europese activiteiten waren wij op zoek naar een partner met een vergelijkbare spreiding en de juiste kennis en ervaring op het gebied van onderhoud en reparatie.”

“Wij zijn er trots op dat één van Europa’s top 10-bulkvervoerders voor de dienstverlening van TIP kiest”, vult Ton Stam (Strategic Account Manager TIP Benelux) aan. “Dit is een duidelijk teken dat de overname van Toscon in 2015 zijn vruchten begint af te werpen. We kunnen onze internationaal actieve klanten binnen en buiten de Benelux nu geheel ontzorgen met een uitgebreid pakket aan innovatieve oplossingen rondom huur, leasing en onderhoud van getrokken materieel.”

“Ons Europees dekkend netwerk van eigen vestigingen en service providers sluit erg goed aan op de activiteiten en internationale organisatie van Van den Bosch. We spreken de taal van de landen waar Van den Bosch actief is, waardoor afspraken goed kunnen worden opgevolgd door lokale teams.”

Extra capaciteit

Over de noodzaak van Europese dekking zegt Van Haren: “De keuze om intensiever te gaan samenwerken met TIP komt voort uit de groei van onze Europese activiteiten. Daardoor is de behoefte ontstaan aan extra onderhoudscapaciteit op strategische locaties binnen ons Europese netwerk. De samenwerking met TIP leidt tot een efficiëntere invulling van onderhoud en reparatie en daarmee tot meer flexibiliteit onderweg.”

Van Haren zegt verder dat hij een pro-actieve samenwerking beoogt: "Van onze strategische partners verwachten we niet alleen dat zij het werk optimaal uitvoeren, maar ook dat zij met hun opgebouwde expertise Van den Bosch blijvend en pro-actief zullen benaderen met verbeteringsvoorstellen."

Groeien

“TIP heeft de ambitie om de komende jaren significant te groeien in Benelux én Europa”, volgens Stam. “Een speerpunt daarin is de uitbreiding van ons marktaandeel van onderhoud en reparatie. Wij gaan dit op verschillende manieren realiseren. Ten eerste door een sterke uitbreiding van ons netwerk via autonome groei en ten tweede door innovatie en het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten. Voorbeelden daarvan zijn de verruimde openingstijden en ADR-en slangenkeuringen in onze werkplaatsen in Rotterdam.”

 

 

DEEL HET

Meer over...