Uniek restauratieproject van Burgers Carrosserie

Carrosserie- en trailerbouwer Burgers uit Aalsmeer, bekend van onder meer de dubbeldeks trailers voor Action, heeft een uniek en eenmalig project afgerond in opdracht van de topman van Jumbo, Frits van Eerd.  De volledig gerestaureerde Transneerlandia koeltrailer krijgt een plekje in de privécollectie van Van Eerd.

Na een restauratie van anderhalf jaar staat de trailer weer in zijn oorspronkelijke kleuren op de weg. De klassieke trailer die vroeger voor Jumbo heeft gereden is in volle glorie hersteld, zoals ook op de oude foto’s is te zien. De van oorsprong koeltrailer is volledig operationeel en gekeurd om de weg op te gaan als oldtimer. De Transneerlandia koeltrailer komt uit 1961 en deed gekoeld vervoer tussen Bodegraven en andere Nederlandse locaties.

De trailer is 11.24 meter lang en weegt 7590 kg. De koelmotor is van Thermo King en voordat er met het restaureren van de volledig aluminium opbouw kon worden begonnen, vergde het chassis het nodige laswerk, laat Burgers ons weten. Op de laatste beelden staat een oude foto van de trailer, een schaalmodel en de staat van de trailer waarin hij bij Burgers kwam.

Transneerlandia werd in 1993 overgenomen door Leo de Bruijn. Meer hierover later in BIGtruck Online Magazine! 

DEEL HET