Uniek project van Burgers voor wielrenteam Jumbo-Visma

Bij Burgers Carrosserie zijn ze dol op speciale projecten. Dus toen de bestelling binnenkwam om vijf Scania bakwagens van een unieke, nooit eerder vertoonde opbouw te voorzien voor het wielrenteam van Jumbo-Visma, nam het bedrijf dit project met beide handen aan.

In totaal werden vijf chassis besteld bij Scania, van het type R 410 met een naloopas. Daarop bouwde Burgers vijf speciale carrosserieën. Het gaat om twee mobiele keukens en drie zogeheten servicewagens die het wielerteam van Jumbo-Visma tijdens wielrenrondes ondersteunen. Burgers Carrosserie treedt op als sponsor van het Jumbo-Visma-team. De nieuwe trucks zijn van alle gemakken voorzien. Daardoor zal het de koks lukken om de vermoeide renners op te lappen met een warme maaltijd en kunnen mecaniciens de fietsen van de wielrenners in optimale conditie houden. Opvallend is dat zulke opbouwen relatief licht van gewicht zijn.

Uitschuifbaar

Van de twee servicetrucks is de opbouw elektrisch uitschuifbaar aan beide kanten, tot 80 centimeter. Dit verschaft monteurs en andere teamleden dan aanzienlijk meer bewegingsruimte. Verder valt op dat alle opbouwen rondom helemaal zijn afgewerkt met zoveel mogelijk opbergruimtes.  Het team van Burgers heeft elk van deze voertuigen in een half jaar tijd gerealiseerd, wat getuige de minutieuze detaillering nog relatief snel is. Daarbij checkten vertegenwoordigers van het wielrenteam elke maand de vorderingen en of alles naar wens verliep.

Self supporting

Alle trucks zijn wanneer ze op locatie opgebouwd staan, dus met uitgeklapte achterklep, trappen en luifels, voor zeker twee dagen self supporting wat energie betreft. Aan boord bevinden zich generatoren en op het dak zijn zonnepanelen aangebracht. Verder beschikt elke truck over een accupakket om de apparatuur aan boord, denk aan de keukens, te kunnen voeden.

Nieuw wielerseizoen

De vijf trucks zijn mooi op tijd gereed voor een nieuw wielerseizoen, waar het Jumbo-Visma team het tegen sterke tegenstanders moet opnemen. Maar na gedane arbeid kan het team terugvallen op een uniek en op maat gemaakt wagenpark om weer van de inspanningen te herstellen.  

DEEL HET