Uitschuifbare RAF aanhangwagen voor EJ. de Jong Parrega

Rondaan's Aanhangwagen Fabriek oftewel RAF heeft voor E.J. de Jong Transport uit het Friese Parrega een uitschuifbare twee assige RAF aanhangwagen ontwikkeld en gebouwd. De aanhangwagen meet ingeschoven 6,3 meter. In uitgeschoven toestand wordt dat 10,3 meter.

Het gaat om een 2-assige vlakke aanhangwagen met een standaard lengte van 6,3 meter. De vloerhoogte bedraagt slechts 89 cm. De laadvloer in het midden- en aan de achterzijde kunnen (pneumatisch) worden uitgeschoven tot een totaallengte van wel 10,3 meter. 

Het chassis is voorzien van twee liggers waardoor ook in uitgeschoven toestand de aanhangwagen zeer stabiel blijft. Het is ook mogelijk om hiertussen bijvoorbeeld een kiel van een boot te laden. Ondanks de dubbele langsliggers, diverse opbergmogelijkheden onder de laadbak en de twee keer 10 ton assen bedraagt het eigen gewicht slechts 6.100 kg. In combinatie met een GVW (Gross Vehicle Weight) van 20 ton bedraagt het totale laadvermogen bijna 14 ton.  Voor een lange levensduur is het chassis gescooppeerd en in de eigen spuiterij van Rondaan Carrosserie en Wagenbouw duurzaam afgelakt.

DEEL HET