Uitschuifbare Pacton semi-dieplader voor Van den Boom

Van den Boom Transport uit Weert heeft een uitschuifbare semi-dieplader van Pacton in gebruik genomen. De drie-assige oplegger is voorzien van hydraulische fusee gestuurde assen met afstandsbediening. De 12 meter lange oplegger kan 5,8 meter uitgeschoven worden.

Voor de lengte van 12 meter werd gekozen in verband met de trekker met autolaadkraan. Op deze manier blijft de combinatie binnen de wettelijke lengtemaat. De oplegger is geschikt voor 30 ton asdruk en een schoteldruk van 15 ton. Het chassis is uitgevoerd met een centrale koker. De binnentelescoop is een samengestelde chassiskoker met vergrendelgaten. De buitenste telescoop is een samengestelde chassiskoker met ingelaste dubbele eindaanslag. De luchtbediende vergrendeling van de kokers biedt stappen van 500 mm.

"Maatwerk is een eerste vereiste voor de transportwerkzaamheden die wij uitvoeren. De laatste jaren groeien we met name in onze specialismes. Daarvan is het zelf laden en lossen met kraanwagens een heel belangrijke. Ook het vervoer van deelpartijen door heel Nederland, mét eigen laad- en losmiddelen en van palletformaat tot volle wagen is één van onze veelgevraagde diensten. Op bouwlocaties is het niet altijd even ruim bemeten; dus is een wendbare trailer een echt must. Maatwerk in maatvoering maakt een optimale inzet mogelijk", aldus mede-directeur Eveline Harts - Van den Boom. Van den Boom Transport is gespecialiseerd in bouw- gerelateerd transport vanuit Limburg door heel Nederland, België en Duitsland. 

De oplegger is voorzien van SAF assen met trommelremmen op 17,5 inch wielen. De eerste as is liftbaar uitgevoerd. Verder is de trailer voorzien van een hardhouten vloer van 28 mm dik, een vast stalen kopschot van 5 mm dik en 1,4 meter hoog. Aan weerszijden zijn twee aluminium zijborden op het kopschot en zes aluminium zijborden van 600 mm hoog in het lage gedeelte.

Voor wat betreft de bindvoorzieningen zijn er in het randprofiel twee maal twaalf bindogen, Ancra 2-ton TÜV-gecertificeerd. Er is een veelheid aan rongkokers; 2 x 7 stuks in lengterichting en 6 rijen rongkokers overdwars; allen met gat ten bate van spanbanden. Als opties heeft de trailer onder meer zijborden, breedteborden, Groeneveld-vetsmering, een tussentafel - zodat bij een normale trekker de maximale lengte benut wordt - en twee lange ladingbokken. Ook zijn er vier rvs-kisten, een stophoutbak en aanhaakprofielen aan de achterkant voor opritten.

DEEL HET

Meer over...