Uitgekiende LZV combinatie voor Duitsland voor Moeijes

Moeijes Internationale Transporten uit Zwaag heeft een op eigen gewicht geoptimaliseerde LZV combinatie samengesteld voor ritten naar en door Duitsland. De combinatie staat op slechts zes assen en dat zijn er twee minder dan de reguliere LZV's van Moeijes.

Achter de nieuwe Mercedes-Benz Actros trekker is een door Burgers geleverde SOR oplegger gekoppeld. De koeling van de oplegger wordt gevoed door een PTO met een generator vanaf de trekker. Een systeem van Carrier waarmee Moeijes al sinds 1978 werkt. Ook de koeling van de middenas aanhangwagen wordt gevoed door dezelfde Carrier unit.

De oplegger is uitgevoerd als tandemasser met een meesturende laatste as door middel van een Tridec stangensysteem. Achter de SÖR oplegger is een Fliegl middenas aanhangwagen gekoppeld met eveneens een SOR opbouw. De inwendige hoogte van de aanhangwagen bedraagt 290 cm, die van de oplegger 280 cm. In de middenas aanhangwagen passen 24 CC plantenkarren. In de 13 meter 60 lange oplegger 44 stuks. Dat is één meer dan in een standaard oplegger en dat komt door de 'erker' in het kopschot waar precies een kar in kan staan. Die ruimte wordt normaal ingenomen door de koelmotor. 

De trekker is voorzien van een vangmuil koppeling waardoor de aanhangwagen ook apart voor een dock gereden kan worden. Hierdoor kunnen ook klanten bediend worden waar een LZV niet voor de deur mag of kan komen. Voor Moeijes Transport is deze LZV een test om ervaring op te doen met deze configuratie. 

De gehele combinatie is goedgekeurd door de Duitse TÜV voor inzet als LZV in Duitsland. Door gebruik te maken van uitgekiende componenten en door de toepassing van slechts zes assen is het totaalgewicht beperkt gebleven tot net iets meer dan 22 ton. Daarmee resteert een nuttig laadvermogen van 18 ton in Duitsland. Voor het vervoer van bloemen en planten kan Moeijes Transport daar uitstekend mee uit de voeten.

DEEL HET