Tweeassige Mega-oplegger voor Lecaro

Lecaro uit Schaijk, producent van en handel in pallets, schafte onlangs een nieuwe Pacton Mega-oplegger aan. Lecaro koos voor de Mega-variant (LXD.230.T-P1) met de maximale lengte van 13,64 meter, maar met twee starre assen en een schotelhoogte van 950 mm. "De firma Lecaro transporteert uitsluitend pallets. Volumineus, maar niet zwaar. Veel lading, maar relatief lage aslasten. In deze uitvoering is de trailer perfect toegespitst op het gebruik", vertelt sales engineer Martin Kosse van Pacton Trailers.

De chassislengte van de Mega-oplegger voor Lecaro is 13,64 meter, met een asdruk van 18.000 kg en een totaal toelaatbaar gewichtvan 30.000 kg. De trailer beschikt over een SAF luchtveerstel met twee starre, onderhoudsarme assen met schijfremmen. Het vaste dak bestaat uit een aluminium plaat. De schuifzeil-afdichtingsflap van zwart rubber is aan het dak gemonteerd. De fraaie schuifzeilen van de trailer bestaan uit hoogwaardig 2 x 2 dubbeldraads PVC-zeildoek, 860 g/m2. Om de ca. 600 mm is een vaste, verticale spanband met roestvrijstalen gesp en gegalvaniseerde haak aangebracht. De zeilen lopen met nylon rollers in de aluminium dakrails. In het randprofiel van het chassis zijn 2 x 19 bindogen gemaakt, met een capaciteit van twee ton (TÜV-gecertificeerd). De binnenzijde van de trailer is voorzien van LED-verlichting.

Twee is genoeg

Lecaro uit Schaijk produceert en verkoopt zowel nieuwe als gebruikte pallets. Directeur/eigenaar Alexander van Laak van Lecaro kiest er bewust voor het transport in eigen hand te houden. Met drie trekkende eenheden en zo’n tien identieke trailers – waarvan het overgrote deel van Pacton – worden dagelijks de pallets afgeleverd en opgehaald. “Onze planning loopt dagelijks vol voor de volgende dag. In de logistieke planning moeten we dus veel ad hoc werken. Met ons eigen wagenpark zijn we veel flexibeler. Tevens kunnen we zo met wisseltrailers werken.”

 

DEEL HET

Meer over...