Twee Van der Peet bandlossers voor Jolie BVBA

Het West-Vlaamse familiebedrijf Jolie BVBA nam onlangs twee bandlossers af bij Van der Peet in Nieuwkoop. Jolie BVBA verhandelt aardappels; het bedrijf gebruikt de bandlossers dan ook om aardappels te vervoeren naar aardappelverwerkende fabrieken.

In overleg met Jolie BVBA heeft Van der Peet de bandlossers speciaal geschikt gemaakt voor dit transport. Zo hebben beide bandlossers een inhoud van 51,5 kuub, wat goed is voor maximaal 35 ton aardappels. De transportband loopt door tot aan de voorzijde van de bandlosser; daardoor blijft er bij het lossen weinig tot geen product achter in de oplegger.

De aandrijving van de transportband gebeurt met een trommelmotor. Dankzij de frequentieregelaar raken de kwetsbare aardappels tijdens het lossen niet beschadigd. De frequentieregelaar heeft een fabrieksstand en een trailerstand. Op de fabrieksstand kan de motor van de transportband extern aangestuurd worden. Staat de frequentieregelaar op de trailerstand, dan stelt de chauffeur de loopsnelheid van de transportband zelf in. Het familiebedrijf Jolie BVBA is gevestigd in Wijtschate, in het West-Vlaamse Heuvelland. In West-Vlaanderen worden veel aardappels geteeld.

De bandlossers zijn daarnaast uitgerust met een RVS-slijtplaat op een deel van de vloer. Ook is er een automatisch rolzeil met een aparte accuset, waardoor deze 'stand alone' bediend kan worden.

De oplegger is verder uitgevoerd met aluminium velgen, steunpoten met extra grote voetplaten en extra verlichting rondom. Het Wabco OptiTurn systeem zorgt voor een perfect rijgedrag op rotondes. 

 
DEEL HET