Twee Stas Agrostar kippers voor De Heus

De Heus diervoeders uit Ede bestelde onlangs bij Van der Peet twee nieuwe STAS Agrostar kippers. De Heus gaat de kippers gebruiken voor het transport van grondstoffen naar hun diervoeder fabrieken. Van der Peet is de Nederlandse dealer van het Belgische merk opleggers.

De nieuwe STAS Agrostar kippers gaan de twee STAS-kippers vervangen die al ruim twintig jaar veel werk hebben verzet. En aangezien ook de nieuwe STAS Agrostar kippers veel kilometers gaan maken, heeft Van der Peet de specificaties van het nieuwe 'gereedschap' goed tegen het licht gehouden.

De nieuwe opleggers zijn uitgevoerd met een speciale halfdichte achterklep, zodat de kippers mooi gedoseerd kunnen lossen op de losput. Verder is er een extra luchtpunt aangebracht achter op de kipper om de achterkant goed stofvrij te kunnen houden. Voor meer stabiliteit tijdens het kippen zakt de luchtvering automatisch. Voor een zo laag mogelijk eigen gewicht zijn de opleggers uitgevoerd met aluminium chassis.

De twee nieuwe STAS Agrostar kippers zijn compact gebouwd. De opleggers hebben een kortere wielbasis dan hun voorgangers, maar ook een iets hogere kipbak. Daardoor is de gewichtsverdeling van de oplegger perfect zonder te hoeven inleveren op volume.  

De opleggers zijn uitgerust met grote kisten voor allerlei benodigdheden bij het laden en lossen. De trailers zijn uitgevoerd in de bekende opvallende kleurstelling van De Heus. Dit bedrijf produceert en vermarkt hoogwaardige diervoeders voor de veehouderij. Het hoofdkantoor is gevestigd in Ede. De productie vindt plaats op meerdere locaties in Nederland. Het bedrijf is opgericht in 1911 en is een belangrijke speler in de internationale markt van hoogwaardige diervoeders. 

 

DEEL HET