TOS Gieten bestaat alweer vijf jaar

Sinds 1 november 2016 beschikt TosconTrailer Services, onderdeel van TIP Trailer Services,over een steunpunt in noord Nederland, TOS Gieten. Dit bedrijf handelt alle trailervragen af voor klanten die zich tussen Emmen, Groningen, Winschoten en Assen bevinden. Vijf jaar geleden begon het bedrijf monteur, nu heeft bedrijfsleider Rene Wubs vijf monteurs aan het werk.

TOS Gieten, 'TOS' staat voor Trailer Onderhoud en Service', bevindt zich op een strategisch handige locatie in het noorden van het land. Naast een groot levensmiddelen distributiecentrum waar tientallen trucks af en aan rijden en niet ver van grote klanten die hun sporen in de logistiek al lang en breed verdiend hebben. Zij waren er snel bij toen TOS Gieten vijf jaar geleden begon. ''Sindsdien zijn we alleen maar gegroeid'', zegt directeur Rene Wubs nuchter. ''Elk jaar kon ik weer een monteur aannemen.''

Veelzijdig

TOS Gieten kon starten in een gebouw waar voordien ook aan bedrijfswagens werd gewerkt. ''Dus hadden we al voldoende roldeuren, zes serviceplekken, waarvan één met een put en een remmenbank, onderdelenopslag, en heel belangrijk, voldoende rangeerruimte om het gebouw.'' Verder beschikt TOS Gieten over een vijftien tons hefbrug en is het gemachtigd APK I en II keuringen uit te voeren. TOS Gieten is verder sterk in laadklepkeuringen, kan het reparaties uitvoeren aan remmen, assen, opbouwen en beschikt het bedrijf over een eigen bandenservice met de juiste apparatuur.

Sinds 1 november 2016 is TOS Gieten ook steunpunt voor TIP Trailers. ''We hebben een verhuurvloot die nu nog bestaat uit containerchassis en schuifzeiltrailers. Binnenkort wordt dit aanbod uitgebreid met kastentrailers en koeltrailers'',aldus Wubs. ''De containerchassis waren binnen de kortste keren geclaimd door klanten. Zij weten, dat als er wat mee is, ze altijd bij ons terecht kunnen.'' 

Trainingen

De monteurs van TOS Gieten worden jaarlijks getraind, om bij te blijven in alle aspecten van het monteursvak. ''De kunst is om iedereen creatief en scherp te houden. Daarom ben ik blij dat we naast enkele jonge monteurs, ook wat meer geroutineerde technici hebben in Gieten. Ze houden elkaar scherp en ze tonen zich creatief wanneer het aankomt op het oplossen van problemen'', aldus Wubs. Hij zegt te verachten dat TOS Gieten zich verder gaat specialiseren in het repareren van opbouwen en dat het speciale onderdelen wil gaan monteren op trucks.

Feest

Op 1 april wordt in Gieten het feest gevierd. Klanten mogen daarbij hun chauffeurs laten komen met hun combinatie. Er wordt een barbecue georganiseerd en er is live muziek. Chauffeurs mogen de nacht over blijven staan. Zij worden de volgende ochtend onthaald op een ontbijt. 

DEEL HET