TIP/Toscon onderhoudt ADR-chassis van H&S

Toscon/TIP Trailer Services gaat het onderhoud verzorgen van de ADR-chassis van de H&S Group. Het onderhoud betreft met name de APK-keuringen en reparaties van circa 170 ADR-chassis, maar ook aanverwante diensten als bandenmontage en het testen van slangen.

H&S verzorgt veel intermodale foodtransporten naar o.a. Groot-Brittannië en koos uit oogpunt van efficiency om het onderhoud in ‘draaischijf’ Rotterdam onder te brengen. Jos van den Hurk van H&S: “De aanwezigheid van Toscon/TIP in Botlek Rotterdam was uit oogpunt van efficiency één van de belangrijkste redenen. Door de keuringen en onderhoud van de chassis daar uit te voeren kunnen we het aantal lege transporten minimaliseren, mede omdat het leeuwendeel van de tankreinigingen en -onderhoud ook in Rotterdam plaatsvindt. Zo sluit het onderhoud van chassis en tank optimaal op elkaar aan en beperken we de stilstand van de vloot.”

“De jarenlange ervaring en de gerenommeerde naam die Toscon en TIP hebben op het gebied van traileronderhoud was voor ons mede van doorslaggevend belang,” vult Van den Hurk aan. “Ook de duidelijke intentie om wederzijds kennis te delen op het gebied van chassis, slangentesten en pomponderhoud gaf ons het vertrouwen om met Toscon in zee te gaan. Mede door de schaalgrootte van Toscon/ TIP Europe bieden zij ons de meest gunstige onderhoudscondities aan. De meerwaarde van Toscon/TIP in kennis, ervaring en professionele diensten biedt H&S een hoge mate van efficiency en flexibiliteit bij de uitvoering van hun transporten.”

“Wij zijn zeer verheugd dat de H&S Group, als belangrijke internationale speler op het gebied van foodtransporten, voor Toscon/ TIP heeft gekozen. Om onze samenwerking met H&S te doen slagen en de gewenste doorlooptijden te kunnen garanderen, doet Toscon extra investeringen in gebouwen, materieel en training van monteurs. Ook door de verruimde openingstijden van onze werkplaatsen in de regio Rotterdam (van 05.00 tot 22.00 uur) kunnen we onze klanten blijvend sneller op weg helpen”, zegt Ton Stam, Strategic Account Manager, die er verder aan toevoegt: “Voor beide partijen is deze samenwerking van strategisch belang. We hebben daarom beiden de intentie uitgesproken een langdurige en succesvolle samenwerking te willen aangaan”.

H&S Group is een van de grootste logistieke operators ter ondersteuning van de voedingsindustrie in Europa. Met een vloot van meer dan 1200 tankcontainers beschikken zij over het grootste multimodaal transportnetwerk voor vloeibare levensmiddelen. Al 65 jaar is H & S Group gespecialiseerd in het transport van vloeibare levensmiddelen uitsluitend in bulk en verzorgen zij voedseltransporten door heel Europa en Rusland. 

DEEL HET

Meer over...