TIP start monteursacademy

TIP Group lanceert de allereerste opleiding tot trailermonteur - de TIP Mechanic Academy in Canada, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De Academy is ontwikkeld in samenwerking met Innovam, het grootste trainings- en certificeringsinstituut voor de mobiliteitssector in Nederland, dat bekend staat om het aanbieden van internationale trainingsondersteuning om werknemers op te leiden en te certificeren.

Eerste in transportsector

"De TIP Mechanic Academy is de eerste in zijn soort binnen de transportsector, waarbij cursisten in negen maanden tijd tot TIP- gekwalificeerde trailermonteurs worden opgeleid”. De Academy is zodanig ingericht dat deze een combinatie biedt van training onder leiding van een instructeur, zelfstandige deelname aan online training en hands-on training, zodat cursisten de vaardigheden en kennis kunnen ontwikkelen die nodig zijn om uit te blinken als een gekwalificeerde trailermonteur op TIP-niveau. “Het verheugt ons daarom zeer om de start van de Academy in het Verenigd Koninkrijk aan te kondigen," zegt Eeske Hanrath, Group Talent Development Director.

Innovam

"Vanuit onze rol binnen het beroepsonderwijs zijn we al jaren actief in het opleidingssegment met ‘de grote wielen' en hebben we veel expertise opgedaan om medewerkers vervolgens te beoordelen op hun opgedane expertise ten behoeve van officiële certificering. TIP wilde de kwaliteit van de opleiding waarborgen en daarom hebben we samen een 'blended" pakket aan lesmaterialen ontwikkeld. Innovam zal optreden als het onafhankelijke certificerings- en exameninstituut van de TIP Mechanic Academy. “Ik kijk er daarom naar uit om in 2024 te starten met het certificeren van de eerste TIP-monteurs", zegt Bernd-Jan de Rooij, Manager International Business Development van Innovam.

Monteurskwaliteit

Het is een duidelijke ambitie van TIP om talenten te koesteren en de kwaliteit van monteurs in de industrie in zijn algemeenheid verder te verhogen, zodat de veiligheid van elk voertuig na de service nog beter kan worden gegarandeerd. Door verder te investeren in de groei en ontwikkeling van toekomstige professionals, willen we een bloeiende gemeenschap van bekwame en toegewijde mensen binnen TIP vormen.

Intensief trainingsprogramma

Via dit negen maanden durende trainingsprogramma wordt hun theoretische kennis verhoogd en de praktische- en mechanische vaardigheden verder verbeterd, is de bedoeling. De Academy behandelt een uitgebreid scala aan onderwerpen, waaronder traileronderhoud, diagnose, reparatie en veiligheid. Stagiairs krijgen praktijkgerichte training in onze beste faciliteiten en werken met echte trailers onder toezicht van onze ervaren mentoren. Door een combinatie van praktische sessies onder leiding van een instructeur, toegang tot e-learning modules en het verwerven van veel praktijkervaring krijgen ze de kans om rechtstreeks van TIP-experts te leren en hun nieuw verworven kennis snel in praktijkscenario's toe te passen.

Servicekwaliteit

 "We hebben de TIP Academy opgericht om de hoge kwaliteit van service die TIP aan haar klanten biedt nog beter te waarborgen en tegelijkertijd goed presterende monteursteams te ontwikkelen. Cursisten zullen alle benodigde vaardigheden onder de knie krijgen, van truck-, carrosserie- en bandentechniek tot metaalbewerking. De certificering zal bewust worden uitgevoerd door een onafhankelijke en gekwalificeerde organisatie, om de hoogste normen van geloofwaardigheid en objectiviteit in het beoordelingsproces te garanderen. We investeren graag in toekomstig TIP-talent, of ze nu al ervaring hebben of niet," zegt Jan van Vugt, Director Maintenance & Development bij de TIP Group.

DEEL HET

Meer over...