TIP met werkplaats op Het Klooster in Nieuwegein

Sinds begin oktober heeft TIP Trailers Services een eigen werkplaats in Nieuwegein, op bedrijventerrein Het Klooster. Daar hebben zich in eerdere instantie tal van logistieke dienstverleners gevestigd. “Daardoor alleen al moeten wij hier gewoon zitten”, zegt directeur Jan van Vugt van Toscon, het bedrijf van TIP dat de onderhoudswerkplaatsen runt.

Van Vugt trekt bij de operatie in Nieuwegein op met logistiek dienstverlener Wezenberg uit IJsselmuiden. “Dat is niet de eerste keer. In Zwolle werken we ook al samen: zij hebben een terrein en wij zetten er een pand op en huren de grond. Een uitgelezen kans om onder andere materieel van hen te onderhouden. Daarnaast is het een steunpunt voor onze klanten en voor onze eigen huurtrailervloot”, legt Van Vugt uit. “Dus toen Wezenberg hier in Nieuwegein een crossdock-dc realiseerde, kwam de vraag bij ons of we daar geen servicewerkplaats wilden bouwen, op hun grond. Wanneer je beseft wat zij hier voor een locatie hebben, dan kan het antwoord alleen maar ‘ja’ zijn. Hier bevinden zich tal van grote partijen die hier met tal van trailers dagelijks te vinden zijn.”  

 Volledige service

Van Vugt heeft de werkplaats in Nieuwegein vanwege de grote variatie van mogelijke klanten in de directe omgeving laten voldoen aan alle denkbare eisen. “Uiteraard hebben we ervoor gekozen om deze nieuwe locatie ook te laten voldoen aan alle denkbare eisen. Carrier is hierin betrokken voor de koelmachineservice en we willen zelf service en onderhoud verlenen in het kader van de laadklep periodieke keuring en wat daarbij komt kijken. Al die retailklanten werken toch in verreweg de meeste gevallen met een laadklep.” Van Vugt wijst erop, dat op de locatie Nieuwegein ook een volledig operationele servicebus klaar staat om klanten snel op locatie te kunnen assisteren. 

DEEL HET

Meer over...