TIP komt met telematicadienst Insight

Trailerservicesbedrijf TIP komt met Insight, een nieuw telematicasysteem waarmee het bedrijf data verzamelt van de trailers die het beheert en verhuurt en die weer deelt met de gebruikers.

“Telematica maakt al langere tijd deel uit van de transportsector en is van cruciaal belang gebleken voor het bepalen van de locatie van trailers en het beveiligen van de lading”, zegt het bedrijf. “TIP Insight gaat een stap verder in het gebruik van telematica door gegevens te verzamelen over de prestaties van een trailer om hiermee haar klanten meer efficiëntie te bieden. Met andere woorden, TIP Insight stelt transportbedrijven en logistieke dienstverleners in staat te profiteren van diensten die niet alleen de locatie van hun trailers beheren, maar het stelt ze ook in staat om te profiteren van functies die rapporteren over de 'gezondheid' van een trailer. Denk hierbij aan remprestaties, bandenspanning, temperatuurbewaking, deurbeveiliging en nog veel meer.”

Aparte afdeling

De beweging om vloten te 'digitaliseren', stelt TIP en haar klanten in staat om inzicht te krijgen in de activiteiten en technische staat van trailers voor een efficiënter, veiliger en transparanter transportecosysteem. Om deze digitale beweging maximaal te ondersteunen, heeft TIP een ‘TIP Insightafdeling’ gecreëerd die in hoog tempo nieuwe diensten en services blijft ontwikkelen. Hiermee blijven klanten makkelijker toegang krijgen tot het op telematica-gebaseerde dienstenaanbod, met ondersteuning van onze experts, aldus TIP.  

“Door onze vloot en die van onze klanten te verbinden met een reeks aan telematicadiensten, hebben we de mogelijkheid om een platform te creëren dat geschikt is voor alle trailertypes en merken. Dit maakt het mogelijk om op basis van slimme algoritmes, diensten te leveren die waardevol zijn voor onze klanten,” zegt Bob Fast, CEO van TIP Trailer Services.

FleetConnected

Het digitale platform "FleetConnected", biedt klanten een gebruiksvriendelijk digitaal systeem dat niet alleen de locatie van de trailers toont, maar ook (analytische) tools biedt voor het optimaliseren en beheren van de vloot. De functionaliteiten op het platform variëren van een eenvoudige 'track and trace' met geofencing-mogelijkheid tot signaalfuncties: van de prestaties van het remsysteem en het openen van de achterdeuren tot de bandendruk en de temperatuur van de koeleenheid. Daarnaast biedt het platform rapportages die helpen bij het beheren van het wagenpark voor efficiënt en veilig gebruik van trailers, zegt TIP.

TIP Insight is ontwikkeld om trailervloten gebruiksvriendelijker te maken door vlootbeheerders realtime zichtbaarheid te geven en om inzichten te creëren die zijn gebaseerd op data en algoritmes. Dit zal bijdragen tot het nemen van slimmere beslissingen bij het beheer van trailervloten, aldus TIP.

 

DEEL HET

Meer over...