TIP heeft nog trailers op voorraad

Trailerservicebedrijf TIP kocht eerder dit jaar duizend trailers in. Dat getuigt van een vooruitziende blik, want het bedrijf kan nu nog trailers aanbieden in een markt waar bij wijze van spreken geen wiel meer te krijgen is.  

De eerste bestelde trailers zijn afgeleverd en klaar om ingezet te worden bij onze klanten, zegt TIP. Het grootste deel van de bestellingen wordt de komende maanden afgeleverd. Het gaat om diverse soorten trailers zoals schuifzeiltrailers, box trailers en containerchassis, voor zowel de Nederlandse als Belgische markt.

Eerdere bestellingen

Het afgelopen jaar zijn de levertijden bij trailerfabrikanten enorm opgelopen, aldus TIP. Belangrijkste oorzaken hiervan zijn onder andere de toegenomen vraag naar vervoerscapaciteit en achterblijvende productie van nieuwe trailers door het tekort aan grondstoffen zoals staal en aluminium. Bij onze klanten zagen we al snel een toename in de vraag naar huurtrailers. Het aantal beschikbare trailers in onze vloot nam hierdoor in rap tempo af. Om deze klanten zo goed mogelijk te bedienen, hebben wij eind vorig jaar een bestelling geplaatst van 250 nieuwe trailers. Begin dit jaar hebben wij hier nog eens 750 trailers aan toegevoegd. De bestellingen die we plaatsten, bestaan uit verschillende typen trailers van diverse trailerfabrikanten, voor zowel de Nederlandse als Belgische markt.

Eerste leveringen

De eerste trailers zijn ondertussen geleverd. Het gaat hierbij om diverse typen trailers met uiteenlopende specificaties. Onder andere containerchassis, gensets, schuifzeiltrailers, koeltrailers en  kastentrailers. Tot het einde van het jaar ontvangen wij nog ruim 100 trailers. Deze trailers zijn nog beschikbaar. De overige trailers worden in de eerste helft van 2022 geleverd.

De volgende aantallen en typen trailers, met uiteenlopende specificaties, verwachten wij in 2021 en 2022. De trailers zijn nog beschikbaar:

Schuifzeiltrailer (mega en standaard): 50 stuks

Genset: 25 stuks

Koeltrailer (standaard en double stock): 20 stuks

Tankoplegger (ADR en bulk): 25 stuks

Box trailer (standaard, double stock): Ruim 100 stuks

Containerchassis (30ft ADR, 40/45ft, Multi): Ruim 150 stuks 

DEEL HET

Meer over...