TIP breidt vloot uit met Vacuüm Trucks/Rioolreinigers

Vanaf het voorjaar van 2019 breidt TIP Trailer Services haar trailervloot uit met vijf nieuwe rioolreinigers, ook wel vacuüm trucks genoemd. De eerste twee MAN-trucks met Kaiser Moro-opbouw zijn naar verwachting per eind maart en begin mei te huur bij TIP. In augustus/september 2019 voegt TIP nog drie MAN-trucks met Kroll-opbouw toe aan de vloot. Beide type trailers beschikken over een combinatie van hogedruk- en vacuümreiniging, welke toepasbaar zijn op het gebied van rioolonderhoud en -reiniging.

Nieuwe typen trailers

Ton Stam, Strategic Account Manager vertelt: “TIP verhuurt al vacuüm trucks sinds 1998. Onze vloot in Europa telt inmiddels zo’n 125 units en is nog steeds sterk groeiende. Onze collega’s in Duitsland (sinds 2015), Frankrijk (sinds 2006) en het Verenigd Koninkrijk (sinds 1998) hebben hierover veel kennis en ervaring opgebouwd. We merken dat er in Nederland en België ook steeds meer vraag komt naar dit type trailers en TIP’s flexibele oplossingen. Vandaar dat we ervoor hebben gekozen om een vijftal trailers aan ons assortiment toe te voegen.”

Kaiser Moro combinatie

In het voorjaar van 2019 start TIP met het toevoegen van de eerste twee vacuüm trucks aan de huurvloot. Deze 3-assers zijn samengesteld uit een MAN-truck met een Kaiser Moro opbouw. Eén van de trailers is uitgevoerd met een MAN TGS 26.420 6X2-2 BL, de andere met een MAN TGS 26.460 6X2-2 BL. Beide trailers beschikken over een combinatie van een hogedrukpomp en een vacuümpomp. De hogedrukpomp heeft een stroomsnelheid van 290 l per minuut bij een maximale druk van 200 Bar. De vacuümpomp heeft een capaciteit van 1.620 m³ bij 60% vacuüm. De trailers beschikken over een vuilcompartiment en schoonwatercompartimenten respectievelijk geschikt voor 9.400 liter en 5.600 liter.

Kroll combinatie

In augustus/september voegt TIP nog eens drie Krollcombinaties toe met een MAN 28.460 6x4-2 BL. De trailers zijn eveneens 3-asssers met een combinatie van een hogedrukpomp en een vacuümpomp. De hogedrukpomp heeft een capaciteit van 315 l per minuut bij 170 bar. De vacuümpomp heeft 48 kW bij een werkdruk van 0,5 bar en een capaciteit van 1.550 m³ bij 60% vacuüm. Bovendien beschikken ze over een variabel water(3.300l)-en slibcompartiment (10.600l).

Onderhoud

De trailers zijn voor zowel de korte als de lange termijn te huur en worden standaard aangeboden met onderhoud, terwijl een uitgebreide verzekering ook tot de mogelijkheden behoort. Het onderhoud bestaat onderandere uit een tweejaarlijkse controle van de vacuüm-en hogedrukpompen volgens de richtlijnen van de producenten. De benodigde service van deze trailers vraagt extra expertise. Hiervoor maakt TIP gebruik van de door de producenten aangewezen en in de markt welbekende servicepartners.

DEEL HET

Meer over...