TIP bouwt trailers om voor Distrifresh

Distrifresh werkt al jarenlang nauw samen met TIP en huurt voornamelijk trailers met een vleeshangconstructie. Door een verandering in het productieproces, verschuift de trailerbehoefte van Distrifresh van vleeshangtrailers naar standaard koeltrailers. Door de jarenlange samenwerking weet Josh Titulaer van het Customer Serviceteam van TIP in Venlo, waar de behoeften van Distrifresh liggen.

Distrifresh is gespecialiseerd in het opslaan en distribueren van koelverse producten. Een van deze producten is gekoeld vlees dat door middel van koeltrailers met een vleeshangconstructie vervoerd wordt naar verschillende locaties. Het bedrijf heeft de afgelopen maanden grote interne veranderingen doorgevoerd in het productieproces. Door dit nieuwe productieproces, beschikt Distrifresh over een eigen vrieshuis, waardoor het transport van hangend vlees sterk is afgenomen. In plaats daarvan vervoert Distrifresh nu meer verpakt vlees.

Meedenken in mogelijkheden

Omdat de huidige trailers voor een vooraf bepaalde periode verhuurd zijn aan Distrifresh, heeft Distrifresh TIP gevraagd om mee te denken over een passende oplossing. Josh Titulaer, Area Sales Manager bij TIP vertelt: ‘We zijn blij dat we mee kunnen denken met Distrifresh en we ze de flexibiliteit kunnen bieden die ze nodig hebben. We werken al jaren nauw samen, dus we begrijpen wat Distrifresh doet en waar de behoeften liggen. We hebben samen gekeken naar de huidige huurcontracten van de vleeshangtrailers en de behoeften van Distrifresh. Normaal gesproken wordt er pas aan het eind van het contract gekeken naar nieuwe mogelijkheden. Om Distrifresh zo optimaal mogelijk te helpen, heb ik ervoor gekozen om de huidige contracten open te breken en de trailer types aan te passen naar wens van Distrifresh.’  

Trailers ombouwen

Besloten werd om de huidige trailers niet te vervangen, maar om te bouwen naar standaard koeltrailers. Zo zijn onder andere de meatrails verwijderd, de gaten in het dak afgedopt en zijn de trailers grondig gereinigd. Voor beide bedrijven was deze renovatie een voordelige keuze. TIP hoefde zo geen andere trailers uit de huurvloot in te zetten en Distrifresh kon door het ombouwen snel gebruik maken van dezelfde trailers. In het proces zorgde TIP ervoor dat Distrifresh geen omkijken had naar deze operatie. De trailers werden op locatie opgehaald, omgebouwd en vervolgens weer teruggebracht.

Naast het ombouwen van de vleeshangtrailers, voegde Distrifresh ook nog nieuwe standaard koeltrailers en Doublestock koeltrailers toe aan de vloot. Bovendien gaat Distrifresh starten met een proef met TIP Insight. Hiermee beschikt Distrifresh over de nieuwste techniek op het gebied van trailertelematica. Trailertelematica kan verschillende voordelen bieden die direct of indirect leiden tot brandstofbesparing. Denk bijvoorbeeld aan het bewaken van de bandenspanning en het monitoren van het weer en verkeer waardoor eventuele andere routes gekozen kunnen worden, aldus TIP.

Levertijden

Doordat de levertijden bij de trailerfabrikanten oplopen en de vraag naar trailers hoog blijft, is het volgens TIP voordeliger om te kiezen voor een milieubewuste en duurzame optie zoals refurbishment. Het is volgens TIP een snelle en kosteneffectieve methode om gebruik te blijven maken van dezelfde trailers. Een ander voordeel is dat de Total Cost of Ownership (TCO) door de aanpassingen afneemt: Distrifresh betaalt nu minder voor hetzelfde aantal trailers.  

DEEL HET

Meer over...