Thermo King geeft HVO vrij als brandstof

Thermo King kondigde geeft het gebruik van de fossielvrije diesel op basis van Hydrotreated Vegetable Oil (HVO[1]) vrij als duurzamer brandstofalternatief voor koelmotoren. Het gebruik van biologisch afbreekbare HVO in plaats van traditionele diesel leidt zelfs tot een reductie van 90% van de motoruitstoot van broeikasgassen en fijnstofverontreiniging en heeft geen invloed op de prestaties.

"Thermo King heeft het grootste assortiment emissievrije en emissiearme temperatuurbeheersingsoplossingen voor transport", aldus Francesco Incalza, directeur van Thermo King in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. "Onze klanten waarderen ons vanwege onze toewijding aan het bevorderen van de technologie en mogelijkheden van gekoeld transport. We blijven innoveren om de ecologische voetafdruk van onze producten te verkleinen, en door het gebruik van HVO in onze units te testen en te valideren, bieden we onze klanten een andere mogelijkheid om de duurzaamheid van hun activiteiten te vergroten."

Thermo King heeft de HVO-biodiesel in zijn vrachtwagens en opleggers op de weg grondig getest en duurtests uitgevoerd in het laboratorium van de fabriek in Galway, Ierland. De resultaten toonden aan dat de prestaties van de units niet worden beïnvloed, zelfs niet bij lage omgevingstemperaturen en temperaturen onder het vriespunt. De HVO-biodiesel kan worden gebruikt als inloopbrandstof of gemengd worden met gewone diesel, zonder dat er aanpassingen aan de motor van de unit of frequentere onderhoudsintervallen nodig zijn.

DEEL HET

Meer over...