Nieuwe koelmachineserie van Thermo King: Advancer

Thermo King komt met een nieuwe serie koelmachines en zegt dat het met deze machines nooit eerder vertoonde prestaties neerzet.  Het gaat in eerste instantie om diesel-elektrische machines.

De Advancer machines, die beschikbaar komen als A-360, A-400 en A-500, hebben volgens Thermo King een variabele luchtstroom die apart kan worden ingesteld voor elk type reis en lading, onafhankelijk van de snelheid waarmee de motor draait. Daarbij zegt het bedrijf dat deze machines de snelste pull-down hebben ooit vertoond. Opvallend is verder dat de machine vooral gericht is op langere trailers dan bij ons, namelijk 15,6 meter, een maat die in het Verenigd Koninkrijk en in Scandinavië voor komt. Thermo King claimt voor de motor een uitstoot die de helft lager ligt dan wat tot nu toe gangbaar was. De motor voldoet aan de jongste NRMM Stage V emissie-eisen. 

Cijfers aangaande brandstofverbruik zijn vanwege elektronische regeling altijd volledig inzichtelijk, belooft Thermo King, die zegt dat dit een novum is voor deze markt. Thermo King belooft ook dat de onderhoudskosten aan deze koelmachines tot 30% lager zullen liggen dan tot nu toe gebruikelijk is en dat de machines zich binnen 24 maanden terugbetalen, wat natuurlijk een hele claim is. Alle machines zijn PIEK-gecertificeerd. Thermo King biedt de Advancer machines aan met een abonnement voor de duur van twee jaar op telematica-diensten, waarbij er sprake is van tweeweg communicatie. 

Thermo King bouwt de machines op de vertrouwde locatie in het Ierse Galway.

DEEL HET

Meer over...