TC Hardenberg trok 13.500 bezoekers

De negentiende editie van Transport Compleet in Hardenberg is op 26, 27 en 28 maart 2019 bezocht door 13.497 vakprofessionals. De tweede beursdag was traditiegetrouw de drukste dag met ruim 5.000 bezoekers. Volgens organisator Easyfairs waren zowel de exposanten als bezoekers tevreden over de vakbeurs. “Enkele jaren geleden zijn we volop gestart met het sturen op kwaliteit in plaats van kwantiteit van bezoekers. Ondanks dat we dit jaar iets minder standhouders hadden, was er wel meer vloeroppervlak in gebruik. Bovendien mochten we ondanks de aanscherping van ons uitnodigingsbeleid zelfs bijna 200 bezoekers meer verwelkomen dan in 2018. Daarbij waren exposanten erg tevreden over de toegenomen bezoekerskwaliteit”, zegt Floris Valk, Head of Automotive & Transport bij Easyfairs.

Tijdens Transport Compleet in Evenementenhal Hardenberg was de gehele transportbranche aanwezig. In totaal namen meer dan 170 exposanten deel aan de beurs, waaronder bijna alle truckmerken: DAF, MAN, Mercedes, Scania, Volvo, Renault en Ginaf. Verder nam het aantal trailer- en carrosseriebouwers voor het tweede jaar op rij toe in Hardenberg.

De eerste beursdag was omgedoopt tot Safety Tuesday. In samenwerking met adviesbureau Bricklog werden in het Bricklog Safety Theater sessies met een link naar veiligheid gegeven. In de avond stond ‘safety’ wederom centraal tijdens het Ideeën Diner waarbij meer dan 60 directeuren en eigenaren van grote transportbedrijven, transport en logistiek gerelateerde organisaties en brancheorganisaties TLN aan tafel zaten. Valk: “Wij steunen en omarmen dit soort initiatieven die de beurs een behoorlijke kwaliteitsimpuls geven.”

Onder de vlag van Easyfairs timmert de beursorganisatie samen met haar partners en exposanten de laatste jaren hard aan de weg. Daarbij wordt Transport Compleet geleidelijk getransformeerd van enkel een relatiebeurs naar een event waar netwerken, kennisdeling en beleving hand-in-hand gaan. De eerste contouren van ‘Transport Compleet 2.0’ waren afgelopen editie volgens de organisatie al 'duidelijk zichtbaar' met een nieuw kennistheater waar dagelijks 5 kennissessies plaatsvonden over actuele thema’s, studenten van ROC Twente gaven vanuit de Truckacademy demonstraties op hun eigen plein en er was een centraal, sfeervol aangekleed foodcourt.

De tevredenheid onder exposanten heeft er volgens Easyfairs toe geleid dat meerdere deelnemers zich direct tijdens de beurs al inschreven voor alweer de 20ste editie van Transport Compleet in Hardenberg. Ook het enthousiasme onder bezoekers is groot, zo bleek uit de bezoekersenquête. Zo gaf 89% van de bezoekers aan volgend jaar ook Transport Compleet in Hardenberg te bezoeken. Die 2020-editie is op 24, 25 en 26 maart. De eerstvolgende editie van Transport Compleet is na de zomer op 3, 4 en 5 september 2019 in Evenementenhal Gorinchem.

DEEL HET