Talson viert 35-jarig jubileum

Een trailermerk dat in heel Europa bekend is en dat nog relatief jong is: het oer Hollandse Talson, in 1983 opgericht door Kees Thunissen, bestaat 35 jaar. Gisteren werd dit heuglijke feit gevierd bij de nieuwe Talson vestiging in Venlo, nabij de A67.

Sinds 2003 maakt Talson deel uit van de Tirsan Group, waarvan Kässbohrer het bekendste trailermerk is in dit deel van Europa. De trailers van Talson komen nu uit Turkije en worden op maat afgebouwd in het Duitse Goch. De directie van Talson, bestaande uit Mark Engelen en Johan Verdonschot, had een klein symposium opgetuigd waar alle uitdagingen en toekomstvisies voor de branche voorbij kwamen. Een leerzame middag voor de toegestroomde klanten.

Hieruit wed duidelijk dat de trailer voor een grote transformatie staat, ook bij de trailer gaan elektronica en elektriciteit een veel grotere rol spelen. Energie-assen zullen grotere rol gaan spelen en in samenwerking met hybride aandrijflijnen van trucks gaan zorgen voor veel betere brandstofverbruiken. Daarbij sprak het panel, waar Trailertotaal ook deel van uitmaakte, de hoop uit dat de LZV nog veel breder in Europa toegelaten gaat worden en wist men te bevestigen wat velen van ons vermoeden, namelijk dat grootscheepse toelating van LZV of zelfs dubbele trailers, zal leiden tot een significantere afname van CO2 uitstoot door het wegvervoer dan dat we met z'n allen gaan platoonen.

"Wanneer in een platoon er grote gewichtsverschillen bestaan tussen de deelnemende combinaties, dan is een gecoördineerde remmanoeuvre nog altijd heel gevaarlijk", zei Hans van Maanen, die in de trailerwereld een enorme staat van dienst heeft opgebouwd.

DEEL HET