Talson met nieuwe, multimodale trailer naar München

Als toonaangevend fabrikant van gesloten opbouwen en naar eigen zeggen Europees marktleider in de productie van opleggers voor luchtvracht, neemt Talson deel aan de transport- en logistiekbeurs in München. Van 4 tot 7 juni presenteert Talson een unieke selectie producten, waaronder een nieuwe multimodale oplegger.

Innovatie

Talson is sinds 1982 baanbrekend in de productie van opleggers. Het bedrijf bestaat al ruim 35 jaar en heeft altijd bijgedragen aan vernieuwing.

Het begon allemaal met het opnieuw ontwerpen van opleggers met het idee dat het stevige, lichtgewicht ontwerp van een vliegtuigromp ook voor opleggers kon worden gebruikt. Het beste ontwerp was een zelfdragende aluminium constructie, waardoor het chassis de helft lichter kon zijn. Sindsdien blijft Talson zijn zelfdragende aluminium producten voortdurend upgraden voor een efficiëntere werking en voor het milieu.

Beveiligde gesloten opbouw

Talson won op de IAA van 2018 een derde plaats bij de Trailer Innovation 2019. De prijs werd toegekend aan de beveiligde gesloten opbouw in de categorie 'concept'. Talsons beveiligde gesloten opbouw is een verbeterde versie van de zelfdragende aluminium opbouw, met speciale aanpassingen. De opbouw kan gecombineerd worden met alle merken elektronische (deur)vergrendelingssystemen voor de best beveiligde gesloten oplegger die voldoet aan de TAPA-voorschriften. Om te voldoen aan de veranderende behoeften van de klant, zijn de opleggers voor intermodaal en luchtvrachttransport en de FNA-koelopleggers voorzien van geavanceerde beveiligingstechnologie.

Talson staat op de Transport Logistic in München met de gloednieuwe oplegger in hal A6, stand 420 

DEEL HET