Stas U-Rockstar voor HKA Nieuwkoop

Van der Peet heeft een nieuwe Stas U-Rockstar kipper oplegger afgeleverd aan HKA Nieuwkoop.

De STAS U-Rockstar is de eerste STAS kipper in het wagenpark van HKA Nieuwkoop. Het moest een echte duizendpoot worden, want HKA Nieuwkoop wilde de nieuwe aankoop zo breed mogelijk kunnen inzetten.

Van der Peet heeft de Hardox-stalen kipbak daarom voorzien van een RVS-liner. Een liner is een extra binnenkuip in de kipbak. Deze vergroot de slijtvastheid van de kipbak. Daarnaast verbetert een liner de glij-eigenschappen van de kipbak. Het grote voordeel van een liner is dus dat de kipbak zelf niet slijt. De constructie blijft jarenlang onveranderd sterk. Een ander voordeel is dat de kipbak minder steil opgekipt hoeft te worden bij het lossen. De kipbak is daardoor uiterst geschikt voor bijvoorbeeld het transport van asfalt, waar HKA Nieuwkoop de STAS kipper voor wil inzetten.

De oplegger is verder voorzien van extra hydraulische slibhaken op de achterklep wat zorgt voor een waterdichte afsluiting. Verder zijn er twee camera's geplaatst, ondermeer om in de laadbak te kunnen kijken tijdens het laden en lossen. De oplegger is voorzien van een pneumatisch opklapbare achterbumper, extra werklampen en flitsers. 

DEEL HET