Speciale Burgers opbouw voor De Boer Projectondersteuning

Burgers Carrosseriebouw heeft een speciale opbouw voor De Boer Projectondersteuningen gebouwd. Het gaat om een opbouw met harmonicadeuren waardoor de complete zijwand te openen is. Bijzonder is de geringe hoogte van het voertuig van 3,4 meter.

De Boer Projectondersteuningen had als eis dat de opbouw binnen de hoogte van 340 cm zou blijven. Het bedrijf voert veel werkzaamheden uit op de luchthaven Schiphol en daar is op een aantal plaatsen een beperkte doorrijhoogte. Het bedrijf voert logistieke diensten uit voor veel bouw gerelateerde bedrijven die werken op Schiphol en is erkend leverancier van de luchthaven.

Het nieuwe DAF voertuig is een CF 370 FAN low deck met een gestuurde naloopas en een driepersoons dagcabine. Door de lage bouw van het chassis slaagde Burgers Carrossierbouw er in om binnen de 340 cm totale hoogte een bak te bouwen met een insteek van 240 cm. De vloerhoogte bedraagt slechts 96 cm. De 7,27 meter lange Plywood laadbak is voorzien van harmonica zijdeuren waardoor er van de zijkanten geladen kan worden. Verder is er een drie tons D'Hollandia laadklep gemonteerd. Links aan het chassis bevindt zich een op maat gemaakte kist met ruimte voor de extra laadklep-accu’s en twee laden voor spanbanden en andere hulpmaterialen. Verder is er sprake van rvs-spatschermen, een krachtige binnenverlichting met acht LED-units, stootranden, vier rijen vastzetrails in de wanden, de vloer en het plafond (incl. telescoopstangen), om op die manier alle te vervoeren goederen maximaal te kunnen zekeren.

Veiligheid

De DAF CF is voorzien van het DAF Silent Pack (geluid minder dan 72 dB), de ZF TraXon 12 automaat, volledige LED-verlichting ‘af fabriek’, de Corner Eye dodehoekcamera voor met ook een extra zichtpunt aan de achterzijde, zwaailampen, extra flitsers en City Turn Assist, oftewel het veiligheidssysteem dat bij het afslaan eerst visueel en later ook met geluid waarschuwt voor eventuele andere weggebruikers. De DAF truck werd ontwikkeld en geleverd door Truckland in een nauwe samenwerking met Burgers Carrosserie Aalsmeer.

DEEL HET