SmartVue Doblicam gecertificeerd voor Duitse LZV

Voor de toelating van een nieuwe LZV in Duitsland moet sinds 1 juli 2020 een zogenaamde Abbiegeassistent op het trekkende voertuig aanwezig zijn. Vanaf 1 juli 2022 is dit ook het geval voor voertuigen die al voor die datum werden toegelaten. Het SmartVue Doblicam systeem van GrootJebbink is nu gecertificeerd waardoor dit systeem retro-fit toegepast kan worden op die voertuigen.

Importeur GrootJebbink heeft inmiddels het zogenaamde ABE-certificaat voor het SmartVue Doblicam systeem binnen. Hiermee voldoet dit deze, achteraf op te bouwen oplossing voldoet aan de gestelde eisen voor de LZV in Duitsland.

Het systeem vormt een actief dode hoek bewakingssysteem dat met beeld en geluid chauffeurs waarschuwt voor gevaar. Zodra er zich iets in de beruchte dode hoek bevind als de richtingaanwijzer naar rechts aan gaat dan detecteert het systeem het gevaar. Zowel personen als voertuigen worden gedetecteerd waarna de chauffeur gewaarschuwd wordt.

Camera met sensor

Doordat de Smartvue Doblicam niet alleen een groothoek beeld laat zien van de gevarenzone, maar ook een akoestisch signaal geeft wordt de chauffeur gewaarschuwd. Dit kan doordat er in de slagvaste aluminium behuizing van de Smartvue Doblicam niet alleen een groothoek camera, maar ook een sensor is ondergebracht. Andere weggebruikers worden gewaarschuwd voor een van richting veranderende LZV doordat de zijmarkering van de hele combinatie verplicht mee knippert met de clignoteurs. Ook dat is een verplichting die voor nieuwe LZV voertuigen in Duitsland al geldt vanaf 1 juli 2020.

Installatie

De installatie van de SmartVue Doblicam is eenvoudig en kan zelf gedaan worden of bij de eigen dealer plaatsvinden. Het systeem is uit te breiden met een losse camera aan de achterzijde (level 2) alsmede detectie voor de linkerkant (samen level 3) van het voertuig. Voor Duitse LZV toepassingen is een naar achteren kijkende camera verplicht. 

DVS eisen voor London

Het SmartVue DobliCam-systeem level 3 is goedgekeurd voor gebruik in het Verenigd Koninkrijk, doordat het voldoet aan de FORS en Direct Vision Standard (DVS) die voor London geldt. Klik hier voor het SmartVue Doblicam systeem! Link onderaan op de pagina.

 

 

DEEL HET

Meer over...