Smart (koel)trailer van Schmitz

Trailerbouwer Schmitz introduceert op Transport Compleet tal van nieuwe mogelijkheden voor hun koeltrailer wanneer die is uitgerust met de in eigen huis ontwikkelde koelmachine van Schmitz.

Zo kan de chauffeur vanaf de display van zijn koelmachine tal van gegevens oproepen, waarover de thuisbasis uiteraard ook kan beschikken. Denk aan de aslasten, de temperatuur in de laadruimte, de bandenspanning en -temperatuur en het niveau van de brandstof in de tank van de koelmachine. Zelfs de remslijtage kan worden weergegeven.

De chauffeur kan een en ander ook via een app vanaf zijn smartphone bedienen en daarmee de door de klant gevraagde temperatuurgegevens doormailen. Toch handhaaft Schmitz een printer bij de koelmachine, omdat er nog steeds klanten zijn die een uitdraai willen hebben.

Saillant detail is dat de chauffeur of de thuisbasis de koelmachine niet vanaf afstand kunnen bedienen. Dit is bij wet verboden: de chauffeur moet zelf de machine aan- of uit zetten. De genoemde nieuwe info kan alleen gegenereerd worden wanneer de Schmitz-klant kiest voor een Schmitz koelmachine en niet voor een machine van de beide andere bekende merken. 

DEEL HET