Schmitz ziet omzet licht dalen

De Duitse trailerbouwer Schmitz heeft in het afgelopen (gebroken) boekjaar een omzet van 1,589 miljard euro behaald. Dat is wat minder dan de 1,625 miljard van een jaar eerder. Schmitz  produceerde het afgelopen jaar 44.000 trailers en is daarmee samen met Krone Europees marktleider. In Nederland moet Schmitz Krone voor zich dulden.  Schmitz bouwde een kleine duizend trailers minder dan in het boekjaar 2013/2014, maar behaalde wel een winst voor belasting van 53,2 miljoen euro .

Bestuursvoorzitter Ulrich Schümer zegt dat dit resultaat vooral is te danken een krachtig herstellende trailermarkten in West Europa, met name in Spanje, Frankrijk en Groot Brittannië. Schmitz zegt dat die verkooptoename de afname in Rusland teniet doet.  Van de Russische situatie had Schmitz flink last in de tweede helft van 2014. Maar het eerste kwartaal van 2015 verliep gunstig voor de Duitse trailerfabrikant.

Op bescheiden schaal start Schmitz de trailerproductie op in een gloednieuwe fabriek in het Chinese Wuhan. Daar werken nu 150 mensen. De productie wordt langzaam opgevoerd naar 10.000 eenheden per jaar.

 

Schmitz verwacht verder herstel van de transportmarkten, maar erkent dat de situatie in Rusland en Oekraïne nog onzekerheid geeft. Schmitz verwacht de komende tijd meer dan 45.000 trailers te verkopen. 

DEEL HET