Schmitz overtreft doelstellingen

Trailerbouwer Schmitz zegt het gebroken boekjaar te hebben afgesloten met een totale productie van 57.982 trailers. Volgens de fabrikant zijn dat er bijna 10.000 meer dan gepland.

De beoogde omzet van twee miljard euro werd ruim overschreden.  Er moeten nog de nodige bestellingen worden uitgeleverd, dit zijn nog zo'n 3.000 trailers, zegt Schmitz. Met name in het segment schuifzeiltrailers boekte Schmitz vooruitgang. Van dit type trailer werden er het afgelopen jaar 15% meer verkocht, zo'n 31.700 stuks, meer dan de helft van de totale jaarproductie. Ook bij de boxtrailers boekte Schmitz een productiestijging van vijftien procent. Bij de kippers steeg de productie eveneens, van 3400 naar 3800 en in Altenberge werden ook nog 156.000 trailerassen geproduceerd.

Er werden 375 nieuwe mensen in dienst genomen bij Schmitz, waar nu 5800 man personeel werkzaam is. Schmitz verwacht dat de omzet het komende jaar met tien procent stijgt, maar het zegt dat de winst ietwat gedempt wordt door hogere grondstoffenkosten. 

DEEL HET