Schmitz komt met TrailerConnect 2.0

Al vijftien jaar is Schmitz actief met telematica voor trailers. Onlangs werd van het systeem TrailerConnect de nieuwste versie onthuld. We zetten de mogelijkheden op een rijtje.

Op een compleet nieuwe homepage biedt Schmitz de klanten veel meer mogelijkheden, zegt het bedrijf. Daarbij kan de klant ook kiezen voor de 'beUp-to-Date ' app en zich daarmee toegang verschaffen tot zijn account. Nieuw is hierbij ook dat exact het aantal afgelegde kilometers wordt vastgelegd. Ook beschikt het systeem nu over de mogelijkheid de bandenspanning te controleren. Voor de veiligheid komt Schmitz met een vergrendelsysteem dat via telematica werkt.

Met het nieuwe systeem heeft Schmitz zich geconcentreerd op wat we kunnen zien als de meest voor de hand liggende vragen die leven op de planning en bij de directie. In de eerste plaats is dat de beschikbaarheid van trailers. Waar staan of rijden de trailers en in hoeverre zijn ze beladen? Wanneer werden welke trailers op trein of veerboot gezet? Werkt de charter naar behoren en zijn de lostijden gehaald.

Ten tweede worden bij koeltrailers de temperaturen in de laadruimte  gemeten. Was de trailer daarbij voorgekoeld alvorens er werd geladen? Werd tijdens het weekend de koelmachine niet uit gezet? Werden de achterdeuren geopend en zo ja waarom en hoe frequent?  

Verder biedt TrailerConnect zicht op een stukje onderhoud: Wat is de toestand van de remblokken? Rijdt de charter wel met de ABS- of EBS-kabel aangesloten? Welke meldingen gaf de koelmotor?

Duidelijk moge zijn dat dit systeem zo'n beetje de hele transportoperatie overziet en de meeste lopende praktijkvragen beantwoordt. 

DEEL HET