Schmitz koerst op 2 miljard omzet

Tijdens de 125e verjaardag van trailerbouwer Schmitz, die werd gehouden op de fabriek in Altenberge, stelde het bedrijf de groeiverwachting voor productie en omzet van nieuwe trailers naar boven bij.

Oorspronkelijk hoopte Schmitz dit jaar 55.000 trailers te gaan produceren, maar het worden er zeer waarschijnlijk 2.000 meer. Dat maakte topman Andreas Schmitz bekend tijdens de festiviteiten rond het jubileum. Schmitz wordt daarbij een steeds internationalere trailerproducent. Behalve in Duitsland, worden er ook in Litouwen en in Moskou trailers gebouwd. Schmitz heeft verder via een joint-venture met Dong-Feng een bescheiden productie opgestart in China. Nieuw is dat dit jaar fabrieken gaan draaien in het Spaanse Zaragoza en in Turkije. Recentelijk is ook de bouw van carosserrieën gestart in Berlijn, voor de lichtste bedrijfswagenklasse van 3,5 tot 7,5 ton GVW.

In eigen huis produceert Schmitz nog eens een miljoen trailerassen per jaar en worden er zo'n 30.000 telematicasystemen uitgeleverd. De nieuwe fabrieken in Spanje en Turkije zullen dit jaar nog beginnen met produceren.  Verwacht wordt dat zij in een tempo zullen gaan starten van 15 tot 20 trailers per dag, meest schuifzeiluitvoeringen. In Rusland worden inmiddels ruim 200 trailers per maand uitgeleverd en dat is meer dan Schmitz had verwacht. ''De Russische markt herstelt zich krachtig", aldus Andreas Schmitz. 

DEEL HET