Schmitz keert terug in containerchassismarkt

Europees marktleider Schmitz Cargobull herintroduceert een lijn containerchassis in het traileraanbod. In 2014 trok Schmitz zich uit dit marktsegment terug. Vragen van klanten en groei in het segment containervervoer hebben Schmitz doen besluiten dit type trailer weer in het aanbod op te nemen. De containerchassis worden in de fabriek in Turkije gebouwd.

Schmitz lijkt zich goed te hebben gericht op de containerpraktijk die met name in Rotterdam en omstreken aan de orde van de dag is. In eerste instantie komt Schmitz met een universeel, multifunctioneel verstelbaar chassis dat geschikt is voor 20 voet tot en met 45 voet. Om de uitschuifbare voorkant van het chassis te vergrendelen, komt Schmitz hier met het Multilock vergrendelsysteem. We stellen ons voor dat dit chassis het best voor de Nederlandse markt geschikt is.

Als tweede komt er een chassis dat veel in Duitsland gebruikt wordt, een chassis dat maximaal een 40 voeter kan meenemen, of twee 20-voeters. Tot slot heeft Schmitz ook een Light variant ontwikkeld van slechts 4.250 kg die geschikt is voor het vervoer van 40 voets containers of van 45 voets containers.  Het hele chassis is KTL beschermd.

Achterkant

Schmitz heeft veel ontwikkeling gestoken in een chassis dat aan de achterkant de beste bescherming en veiligheid biedt, alsmede een robuust uitschuifmechanisme. Het complete chassis is zo laag mogelijk gehouden, zodat onder alle omstandigheden er binnen vier meter hoogte gereden kan worden, ook met een 45 voeter.   

De introductie heeft betrekking op de gehele Europese markt. In Europa kan Schmitz terugvallen op een servicenetwerk van 1.700 partners

DEEL HET