Schmitz Cargobull verhoogt de prijzen

Schmitz Cargobull verhoogt met directe ingang de prijzen van alle types opleggers en aanhangers die het bedrijf produceert. Gestegen energie- en grondstofprijzen maken deze stap noodzakelijk volgens de directie van de Europese marktleider in getrokken materieel.

Tot nu toe konden de stijgende prijzen aan de inkoopkant worden opgevangen door een hogere mate van efficiency en een optimalisatie van het materiaalgebruik binnen de Schmitz Cargobull fabrieken. Verder nam de productie toe wat ook een hoger rendement opleverde van de productie faciliteiten. Op dit moment is de grens echter bereikt en ontkomt Schmitz Cargobull niet aan een prijsverhoging. Die bedraagt vier procent en gaat met onmiddellijke ingang in.

De prijsverhoging past in een trend die is ingezet door twee grote logistieke dienstverleners. Zowel Schenker BTL als DSV hebben aangekondigd de transportprijzen met zes procent te verhogen vanwege krapte op de transportmarkt. Ook transportbemiddelaar Timocom meldde dat er meer aanbod van lading is dan vrachtruimte, en in tijden van krapte stijgen de prijzen. 

DEEL HET