Schmitz Cargobull opent Spaanse fabriek

Schmitz Cargobull heeft in het Spaanse Zaragoza een nieuwe oplegger fabriek geopend. In het 20.000 vierkante meter grote bedrijf zullen schuifzeil opleggers, kastentrailers en koeltrailers worden geproduceerd. Het bedrijf investeerde 16,6 miljoen Euro in de nieuwe fabriek.

Schmitz Cargobull begon twintig jaar geleden al met trailerbouw in Spanje, maar de nieuwe fabriek is compleet nieuw gebouwd. De capaciteit bedraagt 60 opleggers per dag op slechts één productielijn. De energie wordt opgewekt door een fotovoltaïsch systeem waardoor de nieuwe fabriek voor ruim 30% zelf voorzienend is. Door nieuwe productiemethodes is voor de bouw van een oplegger 33% minder energie nodig.

De bouw van een oplegger kan binnen 150 minuten plaatsvinden, vanaf de start van de bouw tot de complete afwerking. Op ieder moment kan worden beslist wat voor type oplegger er van de lijn komt. Tot nu toe moesten er series van minimaal zes stuks gebouwd worden van ieder type, maar dat hoeft nu niet meer. Het gevolg is een veel grotere flexibiliteit.

De in Spanje geproduceerde opleggers zijn voor de Spaanse markt, maar ook voor landen als Frankrijke en Noord Afrika. In kleinere volumes zullen er ook opleggers voor België, Duitsland, Oekraïne en Bulgarije worden gebouwd.

In de nieuwe fabriek werken 330 medewerkers. Vorig jaar werden er 3878 Schmitz Cargobull opleggers geproduceerd in Spanje, met een omzet van 160 Miljoen Euro. De verwachting is dat de aantallen op zullen lopen naar een jaarproductie van 5000 eenheden in het komende jaar.

Op de foto opent Commercieel Directeur Schmitz Cargobull Ibérica Miguel Iglesias (L) de fabriek. In het midden CEO Andreas Schmitz en rechts op de foto Jordi Romero, MD van Schmitz Cargobull Ibérica.

DEEL HET