Schmitz Cargobull komt terug met wissellaadbakchassis

De Duitse fabrikant van trailers en aanhangwagens maakt voor de tweede keer een 180 graden bocht wanneer het op het aanbod van materieel aan komt. Kwamen eerst de containerchassis terug bij Schmitz, nu zijn het de aanhangers voor wissellaadbakken.

Logistieke systemen waarin wissellaadbakken een rol spelen, worden populairder in de logistiek rond e-commerce. Met name in Duitsland is aartsrivaal Krone succesvol hiermee. Het bouwt onderstellen en wissellaadbakken voor alle grote e-commerce giganten, van Amazon tot DHL en bijvoorbeeld het Duitse Hermes.

De chassis van deze nieuwe aanhangers worden gelast in Tsjechië en daar kunnen tegen meerprijs ook gegalvaniseerd worden. In dat geval geeft Schmitz Cargobull tien  jaar garantie tegen doorroesten van het chassis. Klanten kunnen kiezen uit een schamel-aanhanger (A.WF) of een midden-as aanhanger (Z.WF). Schmitz biedt verder een bijpassende wissellaadbak aan voor droge vrachten. De box is verkrijgbaar in de lengte 7,45 meter en de bekende Duitse 7,82 meter lengte.

DEEL HET