Schmitz Cargobull investeert 100 miljoen in fabriek Vreden

Trailerfabrikant Schmitz Cargobull investeert flink in de fabriek waar gesloten trailers en koeltrailers worden gebouwd, in Vreden, vlakbij Winterswijk. Daar is de productie het afgelopen jaar al met bijna een derde opgevoerd. Dat maakte de fabrikant op de IAA bekend.

Schmitz wil wereldmarktleider worden met gesloten trailers en opbouwen. Op het gebied van kippertrailers wil Schmitz de grootste van Europa worden. Geen geringe ambities dus en het vergt nog de nodige investeringen om deze doelen te realiseren. Al was het maar, omdat ook andere trailerfabrikanten in Europa het marktleiderschap ambiëren. Met de investering verwacht Schmitz sneller en gevarieerder te kunnen produceren dan nu het geval is.

Ferroplast

Om Vreden sneller te kunnen laten produceren, moet ook de Litouwse Ferroplast panelenfabriek van Schmitz uitgebreid worden. Daar wordt hard aan gewerkt, met een verdrievoudiging van de capaciteit als gevolg, aldus Schmitz. De fabrikant dicht zichzelf een marktaandeel van 55% toe op de Europese markt voor geconditioneerde trailers.

DEEL HET