Schmitz Cargobull in de USA in zee met Utility Trailer

De samenwerking heeft betrekking op de levering van Schmitz Cargobull koelmachines en trailer telematics voor de Noord Amerikaanse markt. Kroger, een Amerikaanse retail organisatie heeft inmiddels de eerste order geplaatst voor Utility trailers met de hybride Schmitz Cargobull koelmachines. Dit bedrijf is tevens de pilot partner van Cargobull North America voor de nieuwe, volledig elektrische koelmachines.

De eerste stap van de beide partners is de ontwikkeling van twee koelmachines voor de USA, gebaseerd op de Schmitz Cargobull S.CU 625 Hybrid en de 655 MT Multi Temp machine. Deze koelmachines zijn speciaal ontwikkeld voor toepassing onder de strikte emissie wetgeving in de staat California. Op de koelmotoren is het TrailerConnect telematica systeem gebouwd.

Het nieuws over de samenwerking en de introductie van de koelmotoren vond plaats op de IFDA Distribution Solutions 2023 show in Fort Worth, Texas. 

‘’Deze joint venture geeft ons toegang tot de Amerikaanse markt en is een belangrijke stap voor de verdere groei van Schmitz Cargobull’’ aldus Andreas Schmitz. ,,We zijn blij met deze samenwerking met Utility Trailer, marktleider in de USA waar het gaat om koeltrailers’’. 

Ook naar Europa

De nieuw ontwikkelde hybride- en elektrische koelmachines van Schmitz Cargobull zullen ook op de Europese markt verschijnen.  

DEEL HET